MARDİNLİLER SEMİR ORTAÇ VE MURAT KURŞUN KONSERLERİ İLE NEVRUZ`U KUTLADILAR

Mardin?deki Nevruz Bayramı programlarının akabinde günün anlam ve önemi nedeniyle bir dizi konser düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı?nda binlerce Mardinli vatandaşın katılımıyla Semir Ortaç, Elif Buse Doğan, Nihal Ateş, Serkan Boran ve Mu

Mardin 22.03.2018 18:02:51 0
MARDİNLİLER SEMİR ORTAÇ VE MURAT KURŞUN KONSERLERİ İLE NEVRUZ`U KUTLADILAR

Mardin’deki Nevruz Bayramı programlarının akabinde günün anlam ve önemi nedeniyle bir dizi konser düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda binlerce Mardinli vatandaşın katılımıyla Semir Ortaç, Elif Buse Doğan, Nihal Ateş, Serkan Boran ve Murat Kurşun konserleri verildi. Konserlerde Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’da vatandaşlar ile birlikte halay çekti.

 

Semir Ortaç ve Müzik Grubu konser boyunca söyledikleri Mardin Türküleri ile alandakileri adeta kendinden geçirdi.

 

Mardin’de huzurla birlikte herşeyin güzel gittiğine değinen Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Nevruz Bayramı da bu bağlamda Mardin’e yakışan güzellikte kutladık” ifadesini kullandı. Yaman, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de Nevruz Bayramı en anlamlı şekilde idrak ettik. Nevruz baharın gelişini simgeleyen ve baharın tüm güzelliklerini barındıran bir bayramdır. Biz bu özel günü ilimizde anlamlı kılmak istedik. Bu bağlamda ilimizdeki kardeşlik atmosferini en güzel şekilde bir kez daha yaşadık” dedi.

 

Mardin’de kardeşliğin Nevruz Bayramında en anlamlı şekilde yine yaşandığını ileten Yaman, “İlimiz dillerin ve dinlerin bir arada kardeşçe yaşadığı kadim bir şehirdir. Bugün de bu kardeşlik en güzel şekilde bir kez daha kendini gösterdi. Türk’ü Kürdü Süryanisi ve Arabı Nevruz’u hep birlikte halay çekerek yaşadı. Biz bu tür etkinlikler ile ilimize güzellikler katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33