MARDİNLİ YAZAR NESRİN AYKAÇ'IN 'MEZOPOTAMYA MARDE MARDİN'KİTABI YAYINLANDI

Mardinli yazar Nesrin Aykaç'ın Mardin'i anlatan Kitabı,' Mezopotamya Marde Mardin' Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Mardin 11.03.2024 10:17:00 0
MARDİNLİ YAZAR NESRİN AYKAÇ

Mardinli yazar Nesrin Aykaç'ın Mardin'i anlatan Kitabı,' Mezopotamya Marde Mardin' Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık tarafından yayınlandı.

 

Nesrin Aykaç'ın Kitabının Tanıtımında  Mardin ile ilgili şu  sözleri bulunuyor;

 

‘’Tarihte Mardin Mezopotamya’nın bir incisi bilinir. Bereketli hilal henüz tam açılmamış bir istiridye ise eğer, Mardin o istiridyedeki herkesin sahiplenmek istediği siyah inci. Siyah inci gibi nadir ve değerlidir. Geçmişte ona hâkim olmak isteyenlerin ellerini kana bulayan bir inci. Tarihinde din çatışmaları ve etnik çatışmalar yaşamış bir kent. Çeşitli etnik toplulukların yaşadığı bir yer.

Bugün ise yeni bir turizm efsanesi haline geliyor Mardin. Geçmişin karanlığını aşmış, herkese kucak açan yeni bir oluşum. Çarşılarının albenisi, el sanatlarındaki benzersizliği, tarihi yerlerini gezerken erişilen huşu, gastronomi alanındaki olağanüstü tatlarıyla eşsiz bir kent. Bu eseri okurken kimi zaman bir ezan, bir çan, kimi zaman güvercinlerin kanat seslerini, belki bir düğünden sonra gökyüzüne asılı kalmış Reyhani tınılarını duyacaksınız. Gözlerinizin önüne kalesi ile başı dik, vakur, mağrur Mardin şehri gelecek. O şehre iyi bakın…''

Kitaba ulaşmak ve sipariş vermek için; sağdaki linki tıklayıp siparişinizi verebilirsiniz.

 


https://www.kitapyurdu.com/kitap/mezopotamya-marde-mardin/667022.html

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19