MARDİNLİ ÖĞRENCİ YUSUF YENİGÜN TÜRKİYE 11.Sİ OLARAK ÖDÜLÜNÜ BAKAN VARANK'IN ELİNDEN ALDI

Midyat Fen Lisesi'nde öğrenim gören öğrencimiz Yusuf YENİGÜN, Patentle Türkiye - 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması'nda suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili tasarladığı Proje ile Türkiye 11.si oldu.

Mardin 24.08.2022 22:49:00 0
MARDİNLİ ÖĞRENCİ YUSUF YENİGÜN TÜRKİYE 11.Sİ OLARAK ÖDÜLÜNÜ BAKAN VARANK

Türk Patent ve Marka Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı  iş birliğinde düzenlenen "Patentle Türkiye - I. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması" ile öğrencilerimizin teknolojik gelişimin en önemli araçlarından biri olan patent konusunda farkındalıklarının artırılması, patent araştırması ve patent/faydalı model başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmaları; akademik çalışmalarında ve meslek hayatlarında kullanacakları teknik bilgileri edinmeleri, geliştirmeleri ve girişimci kimlikleri ile ülkemizin teknoloji alanındaki birikimine katkı sağlayacak buluşlar gerçekleştirmelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

 

TÜRKPATENT ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteren okul ve kurumlarda lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilere yönelik düzenlenen "Patentle Türkiye - 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması"nın ödülleri, 16 Ağustos'ta Sanayi ve Teknoloji Bakanı   Mustafa VARANK ile Milli Eğitim Bakanı  Mahmut ÖZER'in katılımlarıyla gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

 

Midyat Fen Lisesi'nde öğrenim gören öğrenci  Yusuf YENİGÜN, Patentle Türkiye - 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması'nda suyun tasarruflu kullanımı ile ilgili tasarladığı "İnsanların Su Tüketimini Sınırlayıp Sadece Bu Sınıra Göre Belli Bir Miktar (Sadece Kartımızda Bulunan Günlük) Su Veren Kartlı (Akıllı) Musluklar" isimli buluşuyla Türkiye finalisti oldu.

 

1035 başvurunun değerlendirildiği yarışmada, buluşuyla 11. olarak Türkiye derecesi elde eden Midyatlı Öğrenci Yusuf Yenigün önemli bir başarya imza attı.Yusuf Yenigün Ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı   Mustafa VARANK'ın elinden aldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00