MARDİNLİ GENÇ EMRE AYDIN YKS SINAVINDA TÜRKİYE 6.SI OLDU

Mardin Büyükehir Belediyesi Gençlik Merkesi üyesi Emre AYDIN 2022 YKS sınavında Türkiye 6.sı olarak Boğaziçi Üniversitesi Bilgisyar Mühendisliğini kazandı.

Mardin 17.08.2022 11:03:00 0
MARDİNLİ GENÇ  EMRE AYDIN YKS SINAVINDA TÜRKİYE 6.SI OLDU

Mardin Büyükehir Belediyesi Gençlik Merkesi üyesi Emre AYDIN  2022 YKS sınavında Türkiye 6.sı olarak Boğaziçi Üniversitesi Bilgisyar Mühendisliğini kazandı.

 

Mardin'de  altyapıdan kültür sanata kadar birçok alanda projeler yürüten Mardin  Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik çalışmaları ise ayrı bir değer vererek sürdürüyor. Şehirde yaşayan gençlerin ihtiyaç ve taleplerine yönelik farklı projelere imza atan Mardin Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar ücretsiz hazırlık kursları, test kitabı dağıtımları, sınavı kazananlara tercih desteği gibi çalışmaların yanında eğitim faaliyetleri, spor organizasyonları, kültür ve sanat etkinlikleri gibi birçok aktiviteye imza attı. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik çeşitli eğitimlerin yanı sıra YKS-TYT simülasyonuyla sınav öncesi hazırlık süreçlerinde gençlerin yanında olan Mardin Büyükşehir Belediyesi, YKS sınavında 275  Öğrencinin sınavlarda başarılı olarak Üniversitelere girmesini sağladı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Gençlik Merkezi’nin 275 üyesi hayallerindeki üniversiteye yerleşti. Gençlik merkezini aktif olarak kullanan ve merkezin eğitimlerinden faydalanan gençler hedeflerine ulaştı.  9 Tıp Fakültesi, 5 Hukuk Fakültesi, 9 Diş Hekimliği, 2 Eczacılık Fakültesi, 40 Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, 20 Eğitim Fakültesi, 35 Hemşirelik-Ebelik, 5 Beslenme ve Diyetetik, 45 Fen-Edebiyat Fakültesi, 5 İlahiyat Fakültesi ve 100 Ön lisans programlarıyla üniversite hayatına başlayacaklar.

 

Mardin Fen Lisesi Öğrencisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi üyesi olan Emre Aydın düzgün bir çalışma yöntemi kulalanarak 9 ve 10.sınftan itibaren Ödevlerini düzgün bir şekilde yaptığını  ve 11.sınıfta da YKS sınavınada düzgün bir şekilde   hazırlandığını ifade etti.

 

Emre Aydın,''11.sınıfta Korona döneminde iken eve kapanmayı bir fırsat bildim.Günde 5-6 saat stabil bir çalışma sürecine girdim.Bu düzenli çalışma sayesinde çok yol kat ettiğimi düşünüyorum.Böyle olunca da güzel bir sonuş elde ettim.

 

Sınavdan öce ilk on,İlk yüz,çok zor geliyordu bana,İlk ikibin ile Üçbin arasında bir sıralama bekliyordum.Ama sınava girdiğim zaman,sınav beklediğim gibi geçti.Aslında sanılanın aksine Mardin'de okumanın herhangi bir dezavantajı olduğunu düşünmüyorum.Çünkü burada çok kaliteli, Öğretmenlerimiz vardı.Bizden desteklerini esirgemeyen öğretmenelrimiz oldu.Gerek okuduğum Mardin Fen Lisesindeki Öğretmenlerim,Gerek se Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde bizleri sınava hazırlayan Öğretmenlerimiz çok yardımcı oldular ve sınava bizleri mükemmel hazırladılar.

 

Mardin'de çok iyi imkanlar sunan kuruluşlarımız var.Örneğin Mardin Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu merkezinden özellikle Lise ile tanıştığım ilk dönemlerde gerek arkadaşlarım ile zaman geçirmek gerek se ders çalışmak için ortam bulmak konusunda oldukça faydalandığımı söyleyebilirim.Ben keşke daha fazla zaman geçirebilseydim.Örneğin YKS hazırlık sürecimde gece saat 24'e kadar açık olması ve öğrencilerin sürekli ders konusunda yardımcı olunması ,burada Öğretmenler ders anlatıyor,onun dışında Öğrenciler hani ders çalışmaktan bunaldığında yani bu normal bende de çok oluyordu.Sınav sürsince il dışına farklı kamplara götürülüyorlar,O yüzden bu kadar fazla imkanı bir çok  özel kurslarda bile elde edemeyecğiniz bu kadar imkanı ücretsiz olarak sunduğu için Mardin Büyükşehir Belediyemize ve Valimize de çok teşekkür ediyorum''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
ÖZEL HABER


Anahtar Kelimeler: MARDİNLİ AYDIN SINAVINDA TÜRKİYE .
25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88