MARDİNLİ GENÇ AYKUT HOCAOĞLU'NDAN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından yürütülen Xnovate Programına katılan Mardinli Genç Aykut Hocaoğlu, programda en başarılı 12 isim arasına girmeyi başardı.

Yaşam 29.03.2022 21:10:00 0
MARDİNLİ  GENÇ AYKUT HOCAOĞLU

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından yürütülen Xnovate Programına katılan Mardinli Genç Aykut Hocaoğlu, programda en başarılı 12 isim arasına girmeyi başardı. 

 

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın inovasyon alanında, genç liderler yetiştirme amaçlı yürüttüğü projenin 3. dönemine Mardin'li hemşerimiz Aykut Hocaoğlu da seçildi. Turkiye'nin farklı büyük ve köklü kurumlarından 35 yaş altı Liderlik ve İnovasyon Yönetimi Projesine seçilen 12 kişinin çalışmaları bir yıl devam edecek. Geçmişten bugüne kadar yaptıkları işlere bakılarak yapılan genel değerlendirmede seçilenler bir yıl boyunca TTGV'nin düzenleyeceği kamplara katılarak eğitim alacak ve kurumsal inovasyon ile ilgili ortak proje geliştirecek. İstanbul İnterContinental Otel'de seçilenlerin tanıtımının yapıldığı törene; seçilenlerin bağlı bulunduğu kurumların yönetici ve mentorların yanısıra seçkin davetli grubu katılırken, Nasuh Mahruki ile Itır Erhant da konuşmacı olarak katılım sağladı. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Aykut Hocaoğlu ; daha önce de " Genç Gırisimci " ödülüne layık görülmüştü.

 

XNOVATE PROGRAMI NEDİR ?

 

Xnovate; özel sektörde rekabet yaratacak inovasyon süreçleri için iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasını ve insan kaynağının geliştirilmesini amaçlayan bir TTGV programıdır. Çeşitli ölçeklerdeki organizasyonlarda inovasyon yapanlara; birlikte öğrenen ve gelişen bir komünite içinde “beraber üretme” mottosu ile yeni fikir ve yöntemlerin konuşulacağı ve uygulanacağı ortamlar ve araçlar sunuyor.

 

Xnovate Programı; teknoloji ve inovasyon alanında kişilere yeni ve keşfedilmemiş metot ve süreç tasarımları,  endüstriyel inovasyonda devrimsel değişikliklere ışık tutabilecek organizasyonel yöntemleri ve uygulamaları geliştirmelerini ve yaygınlaştırmalarını katalize edecek araçlar sunar. Programın merkezinde inovasyon odaklı uygulayıcı komüniteleri vardır.

Bu değerlerle oluşturulmuş olan Xnovate programı, 2 ana dalda faaliyet gösterir. İlki değişim öncüsü uygulayıcı topluluk ağının genişletilmesi ve topluluk içi etkileşimin  artırılması “birlikte çalışarak gelişme” için gerekli platform ve ortamların sağlanması;  ikincisi ise teknoloji ve inovasyon alanında gelişimi ve değişimi yaşam felsefesi haline getirmiş olan bu ağdaki gönüllülerin birlikte oluşturduğu inovatif fikirlerin, yöntem ve metodolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.

 

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından tasarlanan bu programda, Genç TTGV’li profesyonellerin yetişmesini sağlamak amacıyla, yılda iki defa çeşitli konu başlıklarından oluşan eğitim kampları, atölyeler, çalıştaylar, eğitim ve/veya kitap bursu gibi imkanlar sunuluyor.

 

AYKUT HOCAOĞLU KİMDİR?

 

Haziran 1988 Mardin doğumluyum. Mardin Noter Cevdet Altun İlköğretim Okulu ve Mardin Anadolu Lisesi’nde ilk ve orta öğretimimi tamamladım. Mezun olduğumda bile ailemin adını tam olarak söyleyemediği İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde okudum. 5 Eylül 2007’de başlayan üniversite öğrencilik yıllarım son derece keyifli ve hareketli geçti. Birçok öğrenci topluluğunda aktif olarak görev alıp, 2 yıl Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini büyük bir keyif ve ilgiyle yürüttüm. Lisans mezuniyet tarihi ve yüksek lisans kayıt tarihinin 5 Eylül olması, 5 Eylül’ü anlamsız bir tesadüf zincirinin halkası haline getirmişti. İYTE Mühendislik İşletmeciliği Yüksek Lisans Programından  Haziran 2015‘de mezun oldum ve mezun olurken öğrencilik benim için bitmiştir dedikten sadece 3 ay sonra doktora kaydı yaparken buldum kendimi. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünde doktora eğitimime devam etmekteyim.

Nisan 2013 tarihinde Teknopark İzmir bünyesinde çalışmaya başladım. Mart 2019’a kadar çeşitli pozisyonlarda, farklı ve büyük ölçekli projelerde görev aldım. Eylül 2019’da Arçeliklendim, Arçelik Garage’da Startup Programlarından sorumlu koordinatör olarak çalışıyorum. 2014 – 2019 arasında 2 dönem İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptım. Fanatik bir Beşiktaşlıyım. İnsanları izlemeyi çok sever, kişileri ve sesleri birbirine benzetmek gibi takıntılara sahibim. Uzun bir süre amatör olarak Halk Dansları ile ilgilendim, Bilardo ve Masa Tenisi oynamayı çok severim. Bugünlerde, Latin Danslarıyla 5 yıldır ara verdiğim dansa geri döndüm. Amatör olarak sunuculuk deneyimlerim var, yeni sunuculuk ve oyunculuk tekliflerine açığım

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07