MARDİNLİ SANATÇI HASAN ÇUHA`DAN AFRİNDEKİ MEHMETÇİKLERE KAHRAMANLIK TÜRKÜSÜ

Mardinli Sanatçı Hasan Çuha`dan Afrinde Görev yapan Mehmetçikler için bestelediği ``Gözlerini Oyarım``isimli Kahramanlık türküsü ile destek verdi.

Magazin 4.04.2018 13:36:51 0
MARDİNLİ SANATÇI HASAN ÇUHA`DAN AFRİNDEKİ MEHMETÇİKLERE  KAHRAMANLIK TÜRKÜSÜ


Mardinli Sanatçı Hasan Çuha'dan Afrinde Görev yapan Mehmetçikler için bestelediği ''Gözlerini Oyarım''isimli Kahramanlık türküsü ile destek verdi.

 

Çuha,Türkiye düşmanı odaklara meydan okuduğu türkü ile  "Karşınızda ne Osmanlı’nın ’hasta adam’ı ne Cumhuriyetin ’çömez devlet’i ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var"diyerekmeydan okudu.

 

Sözlerini  Yusuf Aytimur'un yazdığı ''Gözlerini Oyarım''İsimli Türkünün bestesini yapan Mardinli Sanatçı Hasan Çuha yorumladığı Türkü ile Afrinde Suriyeli Kardeşlerimize barış götürmek için mücadele eden Kahraman Mehmetçiklere destek verdiğini belirterek,Teröre destek veren ve Ülkemizde Gözü olan Bedbahtlara seslendiği türkü ile meydan okuduğunu belirten Ünlü Sanatçı Hasan Çuha,Bize bedel ödetmekten söz edenlere diyoruz ki hodri meydan. Bu coğrafya, nice büyük medeniyetlerin, nice büyük milletlerin doğuşuna şahitlik ettiği gibi, nice kibir abidesi azametli güçlerin çöküşünü de görmüştür. Karşınızda ne Osmanlı’nın ’hasta adam’ı ne Cumhuriyetin ’çömez devlet’i ne 1970’lerin, 1990’ların güçsüz ülkesi var''Dedi.

 


Çuha,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Suriye sınırına giderek Afride görev yapan Mehmetçiklere Moral vermek üzere  giden Ünlü sanatçılar   İbrahim Tatlıses.,Ajda Pekkan.Yavuz Bingöl.Coşkun Sabah'ı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu 'na  da yanıt niteliği taşıdığını belirten  Sanatçı Hasan  Çuha Herkesin bu Türküyü beğeneceğini umuyorum''Dedi.

 

 

GÖZLERİNİ OYARIM


Altı yüz yıl hükmetmişiz Dünyaya
Kızdırmayın aya çıkarız yaya
İstanbul a Ankara ya Konya ya
Göz dikenin gözlerini oyarım

 

Biz düşmüşüz mazlumların derdine 
Hasret kaldık düşmanların merdine 
Diyarbakır Şanlıurfa Mardin e
Göz dikenin gözlerini oyarım

 

Canım feda cennet vatan toprağa
Hele bakın şu soysuza kaprağa 
Sonbaharda düşen kuru yaprağa 
Göz dikenin gözlerini oyarım

 

Bayrağımda şehidimin kanı var
Tarih boyu anlatılan şanı var
Her bölgenin ayrı güzel yanı var
Göz dikenin gözlerini oyarım
Söz:Yusuf Aytimur/Müzik:Hasan Çuha

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI 

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZELHABER


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78