MARDİNLİ MİLLİ ATLET ÖMER ALKANOĞLU MARATON YARIŞINDA YAŞADIĞI TALİHSİZ ANI ANLATTI

Türkiye?nin sekiz atletle katıldığı Avrupa Şampiyonası maraton mücadelesinde altı atleti finişe ulaştı. Ay-yıldızlılar, takım sıralamasında erkeklerde 11., kadınlarda 10. oldu.

12.08.2018 15:32:09 0
MARDİNLİ MİLLİ ATLET ÖMER ALKANOĞLU MARATON YARIŞINDA YAŞADIĞI TALİHSİZ  ANI ANLATTI

Berlin’deki 24. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nın kapanış gününde ilk madalyalar maratonda sahibini buldu. 21 derece sıcaklıkta koşulan maratonda kadınlar ve erkekler bir saat arayla start aldılar. Kadınlar yarışında Türkiye’yi temsil eden üç atlet Tubay Erdal, Elif Dağdelen ve Ümmü Kiraz yarışı tamamlayıp takım sıralamasında Türkiye’yi sıralamaya taşırken, erkeklerde beş Türk atletin ikisi finişe gelemedi. Ancak Yavuz Ağralı, Mert Girmalegese ve Üzeyir Söylemez’in finişleriyle erkekler takımda da Türkiye sıralamaya girdi.

 

Yarışın başlarında ön grupta giden Mert Girmalegese ikinci yarıda düşüş yaşarken, finişe de 2:19:58 ile geldi. Mert’in 37. olduğu yarışta ilk kez bir şampiyona maratonu koşan Üzeyir Söylemez de 2:27:24 ile 53. sırayı aldı. Maraton yarışan Türk Atletlerden Muzaffer Bayram ve Ömer Alkanoğlu ise finişe ulaşamadılar.

 

Berlinde Avrupa Şampiyonasının son gününde düzenlenen Maraton yarışına katılan 8 Türk Atletten biri olan Mardinli Milli Atlet Ömer Alkanoğlu geçirdiği rahatsızlık sonucu yarışı terk etmek zorunda kaldı.

 

Mardinli Milli Atlet Ömer Alkanoğlu yarış sırasında yaşadığı taihsiz anı anlattı.İşte Milli Atlet'in yaşadıklarına ilişkin anlattıkları:

 

''Bir Avrupa Şampiyonasının sonuna geldik. Bugün yaşadığım talihsizliği takipçilerimle paylaşmak istedim. Öncelik bu süreçte yanımda olan ve güzel dilek ve mesajlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çok sevenim olduğundan dolayı gurur içindeyim. Bu yarışa öncelikle çok iyi hazırlandığımı ve zor bir psikolojik süreci geçirdiğimi söylemeliyim. Gerek sevdiklerimden gerek ailemden uzak durdum.Yarışmanın 22. Kilometresine kadar herşey çok güzeldi. O sürede gurubun hızlanmasıyla atağa cevap vermem taktiksel bir hatadan dolayı. Pace 3:05 çekmem durumda 30. Kilometre bir handikap ile karşı karşıya kaldım. Vücudum fonksiyonlarını yitirdiğimden borçlanmadan dolayı, kaslarımda kasılmalar meydana geldi. Ve mide travması yaşadım.

 

Özür dilerek ifade etmekteyim ki kustum. Bir süre yürüdükten sonra vücudumda kramplara karşı gelemediğim için tepkimeler sonuncunda tansiyonum 7'ye-4 oldu. Ve yarışın ortasında yığıldım ve göğüs numaramı teslim etmek zorunda kaldım. Sizler benim nerden nerelere geldiğime şahit oldunuz. Umarım az da olsa size bu heyecanı yaratmışımdır. Olimpiyatlara daha iyisini seneye Dünya Şampiyonasında ilimi, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek için çaba gösterecem. Size sevgi selamlarımı iletiyorum.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19