MARDİNLİ HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN AÜ`NE AĞAÇ DESTEĞİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün peyzaj çalışmaları kapsamında iki aydan beri devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) Mütevelli Kurulu Üyesi Nevzat Eldem 315 adet yetişkin ağaç hibe etti.

Mardin 19.02.2015 14:47:23 0
MARDİNLİ HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN AÜ`NE AĞAÇ DESTEĞİ

Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün peyzaj çalışmaları kapsamında iki aydan beri devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) Mütevelli Kurulu Üyesi Nevzat Eldem 315 adet yetişkin ağaç hibe etti.

 Mardin’e  ait üniversitede ağaçlandırma ve çevre bilinci oluşturma hizmetlerinin en az eğitim ve öğretim kadar önemli olduğuna dikkat çeken bir duyarlılıkla hareket ettiği için hayırsever iş adamı Eldem’e teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

 Bir üniversitede doğal alanlara sahip olunması ve yerleşkenin korunarak yeşillendirilmesinin yaşamsal bir önem taşıdığına dikkati çekerek,

 Mardin Artuklu Üniversitesinin altyapı ve üst yapı alanlarında son dönemlerde gösterdikleri atılımlara paralel olarak doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması konularında da duyarlı bireylerin yetiştirilmesinin ana öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

 Göreve geldiği günden itibaren üniversiteye bağlı yerleşkenin ağaçlandırılması ve fakültelerin birinci etap peyzaj çalışmaları kapsamında çok ciddi çalışmaların yapıldığını  açıklayan Ağırakça :

 ” Üniversitemiz yerleşkelerinde yer alan ağaçsız sahalara, iklim şartlarına uygun fidan ve ağaçların tespitini yaparak dikimlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmaların sonucunda Mardin’in orman ve mesire sahasını artırma hedefinden de hareketle üniversitemizce bölge iklimine uyumlu ağaç dikimleri sağlandı.” dedi.

 Üniversite yerleşkesinin ağaçlandırılarak oluşturulacak orman ve mesire sahalarının yapılması sonucunda, bölge iklimine mikro düzeyde de olumlu etki edebilecek bir hâle geleceğini vurgulayan Artuklu Üniversitesi Rektörü;

 "Üniversitemizi birlikte sadece akademik bir faaliyet merkezi olarak değil, fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimize ve halkımıza hitap edecek, öğrencilerin iyi zaman geçirecekleri bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda katkılarını esirgemeyen hayırsever hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ağırakça  şöyle devam etti:

 “Her platformda vurguladığımız gibi şehriyle bütünleşen bir üniversite olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Kampüs alanımızda hemşehrilerimizin istifadesine sunulacak orman ve mesire alanları Mardin halkının üniversiteyle bütünleşmesinde aktif bir rol oynayacaktır.” şeklinde konuştu.

 Artuklu Üniversitesinin son iki aydır başlattığı peyzaj çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Mardinli İş adamı Nevzat Eldem’in gönderdiği ve İzmir Torbalı’da kendisine ait fidanlıkta yetiştirilen115 Akçaağaç, 180 Çınar, 8 Leylandi, 6 sığla ve 6 Tesbih türlerinden olmak üzere toplam, 315 ağaçtan oluşuyor.
 
Önümüzdeki Nisan ayında 2 bin yetişkin ağacın daha üniversite yerleşkesinde dikilmesi bekleniyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00