MARDİNLİ GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI DERNEĞİNDEN MERSİNDE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Mersinde yaşayan Mardinli Girişimci iş adamlarının sosyal çalışmalarda bulunmak üzere örgütlendiği ve yaptığı başarılı çalışmaların ardından Dernek çatısı altında birleştiği Mardinli Genç Girişimci İş İnsanları Platformu (MAGİP) dernekleşip Mardinli Giriş

3.11.2018 18:33:54 0
MARDİNLİ GİRİŞİMCİ İŞ İNSANLARI  DERNEĞİNDEN  MERSİNDE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

 

 Mersinde yaşayan Mardinli Girişimci iş adamlarının sosyal çalışmalarda bulunmak üzere örgütlendiği ve yaptığı başarılı çalışmaların ardından Dernek çatısı altında birleştiği Mardinli Genç Girişimci İş İnsanları Platformu (MAGİP) dernekleşip Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD)adını almasının ardından gerçekleştirdiği muhteşem açılış törenine ilgi yoğun oldu.

 

Dernek binasının açılış töreninde konuşma yapan  Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD) Dernek Başkanı Avukat Bilal Orak konuşmasında  ; “Müslüman, Süryani, Yezidi ve Yahudilerin kardeşçe birlikte aynı havayı kokladıkları şehirdir Mardin. Mardin’in örnek oluşu buradan gelmektedir. Bu anlamda diyoruz ki bütün dünya Mardinleşmeli… Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı dillerin ve dinlerin beşiği olan Mardin’in evlatları olmaktan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bizler Mardinli olarak Mardin’deki dinler, diller ve tüm inançlar arası barış ve hoşgörü iklimini geçmişte olduğu gibi yaşadığımız şehir olan Mersin’de de ve yaşamımızın her alanında da her zaman yaşayacak ve yaşatacak bir duruş içerisinde olacağız” Şeklinde konuştu.

 

Mersin Palmiye Mahallesi  Özsüt Sokağı’nda Bugün hizmete açılan Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİİD )hizmet binası açılış törenine Mersinde yaşayan Mardinlilerin yanısıra Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Açılış töreninde konuşma yapan Dernek Başkanı Avukat Bilal Orak,Dernekleşme sürecini anlatarak,2 yıl gibi kısa sürede önemli başarılara imza atan Paltformu,Dernekleştirme çalışmasına başladıklarını belirterek, Bizler MAGİİD olarak bireysel olsun, kolektif anlamda olsun özelde bulunduğumuz güzel şehrimiz Mersin’e genelde ülkemize ekonomik olarak katkı yapmaya devam edeceğiz. Buradan aldığımız güçle insanlarımıza maddi manevi anlamda katkılarımızı da yapmayı sürdürecğiz. Bizler bereketli Mezopotamya Ovasını seyre dalmış bir şehirden geldik.

 

Dile kolay tam 7 bin yıl gibi kadim ve zengin bir tarihe sahip olmuş ve nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehirdir Mardin. Türk, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani, Keldani ve Ezidilerin kardeşçe bir arada yaşadığı hilalle haç’ı bir arada görebileceğiniz ezanla çanı aynı anda duyabileceğiniz bir Türkiye mozaiği olan tek yerdir Mardin. Müslüman, Süryani, Yezidi ve Yahudilerin kardeşçe birlikte aynı havayı kokladıkları şehirdir Mardin. Mardin’in örnek oluşu buradan gelmektedir. Bu anlamda diyoruz ki bütün dünya Mardinleşmeli… Ezan ve çan sesinin birbirine karıştığı dillerin ve dinlerin beşiği olan Mardin’in evlatları olmaktan dolayı gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz.

 

Bizler Mardinli olarak Mardin’deki dinler, diller ve tüm inançlar arası barış ve hoşgörü iklimini geçmişte olduğu gibi yaşadığımız şehir olan Mersin’de de ve yaşamımızın her alanında da her zaman yaşayacak ve yaşatacak bir duruş içerisinde olacağız.”dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00