MARDİNLİ GENÇLER KOCAELİ DİRİLİŞ KAMPINA KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından doğu ve batı gençliğinin buluşması için kurulan Gönül Köprüsü, Kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Mardin Büyükşehir Belediyesi Gen

Mardin 28.07.2017 15:10:27 0
MARDİNLİ GENÇLER KOCAELİ DİRİLİŞ KAMPINA KATILDI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından doğu ve batı gençliğinin buluşması için kurulan Gönül Köprüsü, Kapsamında  Kocaeli  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu   Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nden gelen bir grup gençle bir araya geldi.

 

MARDİNLİ GENÇLER DİRİLİŞ KAMPI’NDA

 

Diriliş Kampı hafta sonunda Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi’nden gelen 75 öğrenci ve öğretmenlerine evsahipliği yaptı. Önceki gün Kocaeli’ne gelen Mardinli gençler Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi yetkilileri tarafından karşılandı. Mardin grubuna Kocaeli’nde ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi ile Darıca Hayvanat Bahçesi gezdirildi.

 

BİLİM MERKEZİ’NDE DENEYLER YAPTILAR

 

Mardin’den gelen konuk öğrenciler, Bilim Merkezi’nde bilimsel deney ve uygulamaları yerinde deneme ve keşfetme şansı buldu. Buradaki özel tasarlanmış 200’e yakın deney düzeneğini inceleyen gençler optik illüzyon, yanardağ modeli ve hücre modeli hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

SEKA KAĞIT MÜZESİ’NDE YAKIN TARİHE DOKUNDULAR

 

Gezi kapsamında bilim atölyeleri ve Bilimin Sultanları Atölyesi de gezildi. Gençler burada özellikle El-Cezeri'nin, dönemin Diyarbakır Kralı’na hediye ettiği Filli Su Saatine büyük ilgi gösterdi. Konuk öğrenciler Bilim Merkezi’nin ardından Seka Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti. Burada Seka Kağıt Fabrikası’nın tarihini dinleyen öğrenciler, müzede bugüne kadar kâğıt üretim sürecinde kullanılan makine ve ekipmanlarını gördü.

 

DİRİLİŞ KAMPI’NDA İKİ GÜN GEÇİRDİLER

 

Konuk öğrenciler daha sonra iki gün boyunca konaklayacakları ve kamp yapacakları Aytepe Diriliş Kampı’na geldi. Burada kamp liderleri tarafından karşılanan öğrenciler bungalov evlere yerleştirildi. Sabah güne yürüyüş ile başlayan Mardinli gençler, ayrıca burada paintball oynadı, ok attı ve zorlu macera parkurlarında spor yaptı.

 

BAŞKANDAN GENÇLERE SÜRPRİZ

 

Pazar günü ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gençlere sürpriz yaparak Diriliş Kampı’na geldi. Başkan Karaosmanoğlu’na Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan ve Özel Kalem Müdürü Arif Usta eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu’nu karşılarında gören konuk öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Mardin büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi önderliğinde gençler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Diriliş Kampı’na katıldıl.. Burada gençler 3 gün boyunca okçuluk, paint ball, hayvanat bahçesi gezisi ve SEKA Kağıt Fabrikası gezisi, Bilim Müzesi gezisi ve dağ yürüyüşleri gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

 

“Gençlerimizin her zaman yanındayız” şeklinde konuşan Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, bu nedenle gençlerin mutluluğunu hedefleyen çalışmalara imza attıklarını belirtti. Yaman şunları söyledi: “Belediyemiz ilimizde her yaştan her kesimden vatandaşımızın mutlu olmasını hedefleyen bir yapıda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu nedenle yediden yetmişe her vatandaşımızı ilgilendiren çalışmalarımız söz konusudur. Gençlerimiz de bizler için her zaman önemlidir. Gençlerimizin rahat ve mutlu olabileceği bir kenti inşa etmek hedeflerimizin arasında yer almaktadır. Bu nedenle gençlerimize yönelik projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz çalışma da bu düşünceden hareketle yapılmıştır”dedi.

 

 

Gençlerin Kocaeli’nde Diriliş Kampı’nda  unutamayacakları bir hafta yaşadıklarını aktaran  Vali Yaman, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizle güzel bir işbirliği sağladık. Bu kapsamda Kocaeli – Mardin gönül köprüleri kuruldu. Kurulan bu köprü ilimizde de yatırım olarak geri dönüş sağladı. İşte bu birlikteliği gençlerimize yönelik çalışmalarla da sürdürmekteyiz. Kocaeli’ne yolladığımız gençlerimiz bir haftada birçok sosyal aktivite gerçekleştirmiştir. Bundan sonra da buna benzer çalışmalarımızla gençlerimizin mutlu olmasına vesile olacağız” dedi.       

 
 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04