MARDİNLİ GENÇ KIZLAR KÖY OKULLARINI GÜZELLEŞTİRİYOR

Mardin Artuklu ilçesine bağlı Tilkitepe Mahallesi?nde yaşayan kızlar örnek bir çalışmaya imza attılar. Artuklu ve Nusaybin ortasında yer alan Tilkitepe Mahallesi?nde yaşayan genç kızlar köy okulunun tadilatını el birliğiyle gerçekleştiriyor.

Mardin 10.08.2017 14:42:35 0
MARDİNLİ GENÇ KIZLAR  KÖY OKULLARINI GÜZELLEŞTİRİYOR

Mardin Artuklu ilçesine bağlı Tilkitepe Mahallesi’nde yaşayan kızlar örnek bir çalışmaya imza attılar. Artuklu ve Nusaybin ortasında yer alan Tilkitepe Mahallesi’nde yaşayan genç kızlar köy okulunun tadilatını el birliğiyle gerçekleştiriyor.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen çalışmalarda yaşları 10 ile 20 arasında olan kızlar okullarının boyamasını ve iç dizaynını yapıyor. Belediyenin de personel ve malzeme sağladığı çalışmada okul şimdiden göz alıcı bir hale geldi. Mahalle sakinleri ise projede destek sağlayan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor.  

 

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Valisi ve  Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, “İlimizde artık güzel şeyler oluyor” ifadesini kullandı. Tilkitepe Mahallesi’nde de örnek bir işe imza atıldığını kaydeden Yaman, “İlimiz günden güne kendini yenilemekte ve değişimi ile beğeni kazanmaktadır. Bu değişim sadece kent merkezlerinde değil, kırsal mahalle ve köylerimizde en güzel şekilde kendini göstermektedir. Öyle ki vatandaşlarımız da başlattığımız değişim hamlesine tam manasıyla destek vermektedir. Bunun en somut örneğini ise Tilkitepe Mahallemizde yaşıyoruz. Burada mahallemizin kızlarının meslek sahibi olması amacıyla köy okulunda başlattığımız kurslarımız bambaşka bir sosyal sorumluluk projesine dönmüştür” diye konuştu.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve köyde yaşayan kızların okullarına en anlamlı şekilde sahip çıktıklarına değinen Yaman, “Kızlarımız açmış olduğumuz kurslarımızın ardından okullarının fiziki olarak en güzel hale gelmesini arzu ettiler. Bizlere bu fikirlerini paylaştıklarında ise mutluluk duyduk. Hemen gerekli malzemelerin teminini sağlayarak personelimizle işe başladık. Okulumuz şimdi eskisinden daha güzel bir duruma geldi. İnanıyoruz ki bu çalışmamız örnek olacak ve diğer kırsal mahallelerimizde de buna benzer projeler yapacağız” şeklinde konuştu.

 

Yapılan çalışmaya köy halkı olarak destek verdiklerini dile getiren Tilkitepe  Mahallesi Muhtarı Bahattin Önal ise, “köyümüzün tek derslikli okulunda eğitim ve öğretim en güzel şekilde devam etmektedir. Belediyemizin katkılarıyla köyümüzün kızları okulumuzu daha güzel haline getirdiler. Mahalle halkımız bu durumdan dolayı çok mutlu. Bize bu konuda yol açan Valimiz ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Yaman’a teşekkür ederiz” dedi.   

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07