MARDİNLİ GAZİ MESUT TATLIDEDE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASINI BAKAN KAYA`NIN ELİNDEN ALDI

Çankaya ve Yenimahalle ilçeleri için düzenlenen ?Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni?, 23 Ocak Salı günü saat 15.30?da Başbakan Binali Yıldırım?ın katılımıyla gerçekleştirildi.15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Binası önünde yara

24.01.2018 10:01:30 0
MARDİNLİ GAZİ MESUT TATLIDEDE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASINI BAKAN KAYA`NIN ELİNDEN ALDI

 Çankaya ve Yenimahalle ilçeleri için düzenlenen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”, 23 Ocak Salı günü saat 15.30’da Başbakan  Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi.15 Temmuz  Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Binası önünde yaralanarak Gazi olan Mardinli Gazi Mesut TATLIDEDE  Devlet Övünç Madalyasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın elinden aldı.

 

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın himaysinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Ankara Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni,Ankara Rixos Hotel'de düzenlenen Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu şehitler için dua etti. 

 

 

Törende,   Cumhurbaşkanımızın mesajı okundu. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Canparelerini bu vatan uğruna şehit veren değerli şehit yakını kardeşlerim, vatan uğruna mücadele etmenin şanlı nişanını bedenlerinde taşıyan kıymetli gazi kardeşlerim, değerli misafirler; hepinizi en kalbî duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Büyük davaların, büyük zaferlerin, büyük hedeflerin ardında büyük kahramanlar vardır. Sizler, işte böyle bir kahraman olan evlatlarınızı uğruna can verdikleri al bayrağa sarıp onları bekleyen Cennete uğurladınız. Bu uğurda gazilik payesiyle müşerref olan kardeşlerimiz de milletimizin önündeki en yüce makama ulaşmışlardır. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize takdim edilen Devlet Övünç Madalyası devletimizin ve milletimizin sizlere olan vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir semboldür. Coğrafyamızda varlığımızı cesaretiyle dünyayı kendilerine hayran bırakan ecdadımızla bu uğurda hayatını ortaya koyan şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Onlar sayesinde bin yıldır aynı toprağın üzerinde yaşayabiliyor, aynı pınarlardan su içebiliyor, beş vakit ezanlarımızı dinleyebiliyor, göklerde dalgalanan bayrağımızı gururla seyredebiliyoruz. Terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlarda ve 15 Temmuz’da şehit olan, gazilikle şereflenen kardeşlerimiz bu büyük davanın günümüzdeki sancaktarlarıdırlar. Vatanımız, ezanımız, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna sevdiklerini toprağa veren, yaralanarak gazi olan her kardeşim bilsin ki Türk Milleti ve Türk Devleti daima onların yanındadır. Milletimizin her bir ferdinin ve devletimizin her bir kurumunun, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin çarpan yüreği olacağına; daima yanı başlarında bulunacağına inanıyorum. Toprağa verdiğimiz her bir şehidimiz, gönül dünyamıza kattığımız her bir gazimiz bizi bu topraklara daha da sıkı bağlıyor. Allah’ın izniyle devletimiz bu kökler üzerinde yükselmeye, milletimizin şanını ve şerefini yüceltmeye devam edecektir. Bu, sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden ve onları bu millete armağan eden ailelerinden razı olsun. Hepinize selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla.” 

Başbakan   Binali Yıldırım, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde bir konuşma yaptı. Tören dolayısıyla şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldiğini söyleyen Yıldırım, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere hayırlı, uzun ömür diledi.

 

 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:, “Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin’de ve diğerlerinde yeni bir destan daha yazılacak. Bu, tam anlamıyla terörün temizlenmesi, ortadan kaldırılması harekatıdır. Türkiye’nin güvenliğini ciddi anlamda tehdit eden ve risk taşıyan bu terör yuvalarının, terör yapılarının ortadan kaldırılması operasyonudur.” 

 

Bakan Nurettin Canikli, düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin en önemli özelliklerinden birisinin bugüne kadar vesayet altına alınamaması olduğunu söyledi.

Türk Milleti’ne diz çöktürülemeyeceğini vurgulayan Bakan Canikli, tarihin bunun sayısız örnekleriyle dolu olduğunu, Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’ne diz çöktürülemeyeceğinin örneği olan en önemli destanlardan biri olduğunun altını çizdi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Çok değerli saygıder Başbakan’ımız, çok değerli şehitlerimizin bizlere emaneti eşleri, evlatları, anneleri, babaları, çok kıymetli gazilerimiz ben de hepinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” şeklinde başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Sayın Başbakan’ım, geçtiğimiz haftadan beri 3115 Devlet Övünç Madalyası’nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin talimatlarıyla şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tevcih ediyoruz. 2226 madalyayı gazilerimize, 889’unu da şehit yakınlarımıza tevcih ediyoruz. Bu törenlerde, İstanbul’da ve Ankara’da yaptığımız törenlerde hep birlikte çok duygusal anlar yaşadık. Zeytin Dalı Harekâtı başlamadan iki üç gün evvel harekât söz konusu olduğu gündeme gelince gazilerimiz, madalyalarını alan gazilerimiz, bizlere, valilerimize ‘Ne olur, bu madalyanın hakkını vermemiz için bize de müsaade edin Afrin’e gidelim. Bizi de Afrin’e alın.’ dediler. Böyle kahraman bir milletin bir evladı olmaktan büyük mutluluk, büyük onur duyuyoruz. Biz Aile Bakanlığı olarak şehit yakınlarımızın, gazilerimizin her zaman yanındayız. Onların milletimizin bizlere emanetleri olduğunu biliyoruz ve bu bilinçle sizlerin talimatları doğrultusunda onları acı günlerinde, tatlı günlerinde, her zaman yanlarında olarak onlara hizmet etmekten de büyük bir onur duyduğumuzu da buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizim için, bu vatan için gözünü kırpmadan şehit olan vatansever kahramanlarımızın yakınlarına, emanetlerine sahip çıkmak, en şerefli görevdir. Yine bu vatan için vücudunda gaza bırakmış gazi kardeşlerimizin yanında olmak, en büyük şereftir. Bugün olduğu gibi bugünden sonra da sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah.”dedi

 

 Konuşmaların ardından Başbakan  Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Vali Ercan Topaca tarafından şehit yakınlarına ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi. 

 

15 Temmuz gecesi  hain darbe girişimi  sırasında gözünü budaktan sakınmayarak Genelkurmay Başkanlığı önünde askerlerin ateş açması sonucu bacağından yaralanarak  gazi olan Mardinli Gazı Mesut TATLIDEDE'ye “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” verildi.Mardinli Gazi Mesut Tatlıdede Devlet Övünç Madalyasını alamsının ardından Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a yaptığı özel açıklamada şunları söyledi;

 

''Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Darbe girişiminin ardından yapılan çağrı üzerine hiç tereddüt etmeden evden çıkarak Genelekurmay Başkanlığı Kavşağına gittim.Burada toplanan Polis ve Vatandaşlarla birlikte Genelkurmau Binasına girmek istedik,bu sırada rsat gele  açılan ateş sonucunda bacağımdan yaralanarak  Ankara Numune hastanesine kaldırıldım.''diyen Gazi Mesut TATLIDEDE ,Bacağını değil hayatını   Devletimiz ve Bayrağımız  için vermeye her zaman hazır olduğunu ifade ederek, Devlet ve Bayrağımız için Canımız Feda diyerek,Devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza minnet ve  şükranlarımı sunuyorum.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00