MARDİNLİ FOTOĞRAF SANATÇISI ELİF YARDIMCI`DAN URLA`DA RESİM SERGİSİ

Fotoğrafçı Elif Yardımcı`nın Mardin`den başlayıp Madrid`e uzanan kişisel hikayesi içinde hayata geçirdiği uluslararası fotoğraf projesi Vaveyla, İspanya ve İsrail duraklarının ardından Bugün Urla`da sergilenecek.

18.06.2016 11:08:42 0
MARDİNLİ FOTOĞRAF SANATÇISI  ELİF YARDIMCI`DAN URLA`DA RESİM SERGİSİ

Mardinli Fotoğrafçı Elif Yardımcı'nın Mardin'den başlayıp Madrid'e uzanan kişisel hikayesi içinde hayata geçirdiği uluslararası fotoğraf projesi Vaveyla, İspanya  ve İsrail duraklarının  ardından Bugün Urla'da sergilenecek.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden kadınların flamenko aracılığıyla ifade ettiklerini izleyiciye aktaran Vaveyla Projesi de, tıpkı flamenkonun kendisi gibi göçebe, çok kültürlü ve çok duraklı...

Kendi de çok kültürlü Kadim Kent Mardin'den olan Elif Yardımcı'nın   Bir kadın projesi olan sergi, önümüzdeki  Dünya Kadınlar Gününde 8 Mart tarihinde   İstanbul'a da  taşınacak.

Urla'da Yorgo Seferis art Galeri'de Bugün saat 19.00'da açılacak sergiye Ege'de yaşayan Mardinlilerin örgütlü olduğu Ege Merder Derneği Tam kadro olarak açılışta bulunarak,Mardinli Sanatçıya destek olacak.

Sanatçı Elif Yardımcı;10 yili askin bir sure cesitli ulkelerde uluslararasi lojistik operasyonu yoneticiligi yaptiktan sonra kariyer degisikligi yapmaya karar verip fotograf egitimi aldim. Gectigimiz yil haziran ayinda ise 2005-2007 yillari arasinda yasadigin Madrid'e tekrar gidip dansci kadinlari fotograflamaya basladim. Amacim profesyonel danscilari cekmek degildi. Muzigin, ritimin ve dansin terapik bir yonu oldugunu farkli bir sekilde deneyimlemistim ve aslina bunu anlatmak istedim. Bunu en iyi anlatabilecegim dans ise flamenko idi, cunku kadinin gunluk hayattaki durusunun sahnede pozitif anlamda nasil degistigini gozledim. Madrid'de Shoshi Israeli ile tanistim ve onunl basladik calismaya. Ilk sergim Madrid'de acildi. Daha sonra Turkiye'den Melis Canguler ile calismaya basladim. Projenin ikinci ayagi Tel Aviv'de gerceklesti ve oraya Turk kadin danscilarin fotograflarini da ekledik. Ucuncu duragimiz, altinci sergimiz ise Urla'da bu aksam gerceklesecek...kadin oykuleri anlattigim bu serginin bir sonraki duragini 8 mart dunya kadinlar gununde Istanbul'da gerceklestirmeyi planliyorum.''.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90