MARDİNLİ FİRMA DEKİNSAN GRUP BU YIL AÇIKLANAN ENR`İN TOP 250 LİSTESİNDE TÜRKİYE`NİN 44 FİRMASI ARASINDA 19 SIRADA YER ALDI

Uluslararası müteahhitlik pazarının son üç yılda toplam yüzde 14 oranında gerileme gösterdiği konjonktürde, Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında gösterdiği performans arttı?Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi? listesinde, 44 firma ile yer

Ekonomi 23.08.2019 16:56:15 0
 MARDİNLİ  FİRMA  DEKİNSAN GRUP BU YIL  AÇIKLANAN ENR`İN TOP 250 LİSTESİNDE TÜRKİYE`NİN   44 FİRMASI ARASINDA 19 SIRADA    YER ALDI


Uluslararası müteahhitlik pazarının son üç yılda toplam yüzde 14 oranında gerileme gösterdiği konjonktürde, Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında gösterdiği performans arttı“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer alan  Türkiye, bu sayı ile Çin’in ardından ikinci sırada yer almayı başardı.Mardinli İnşaat Firması DEKİNSAN Grup  44 Türk firmasının yeraldığı listede  19.sırada yer aldı.

 

ENR’ın (Engineering News Record) geçen yıl elde edilen proje gelirlerinden yola çıkarak hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi, 2017” listesine göre, 2016 listesinde 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı bu kez 46’ya yükseldi. Türkiye ulaşılan bu rakamla, 65 firma ile listede birinci sırada yer alan Çin’in ardından dünyada ikinci sıradaki yerini korudu. Üçüncü sırada 43 firma ile ABD yer aldı.

 


İstikrarlı yaklaşımı ile sektörde maraton koşucusu olduğunu iddaa eden Dekinsan grup inşaat a.ş.  2018 yılı ENR TOP 250  listelerindeki yerini  16 basamak daha yükselterek dünya sıralamasında 148.sıraya çıktı. TÜRKİYE den listeye girebilen 44 türk firmasının yer ldığı listede  DEKİNSAN grup inşaat  a. ş ,bu listede 19.sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

 

ENR'ın “Küresel Pazar Risk Taşıyor” başlıklı bülteninde, küresel inşaat sektörünün 2018 yılında zayıf bir performans gösterdiği belirtilirken; halen çeşitli fırsatlar barındırsa da içinden geçtiğimiz dönemde başarısız olan çok sayıda büyük ölçekli uluslararası firma dikkate alındığında risklerin sürdüğüne işaret edildi. Bültende, bu çerçevede dünya liginde yer alan firmaların risklere temkinli yaklaşarak hedeflerini küçülttüklerinden de bahsedildi.

 
Uluslararası müteahhitlik pazarının durgun seyrettiği 2018 yılında Türkiye performansını koruyarak sıralamada ikinci sırada yer aldı. ENR listesindeki Türk firmalarının sayısı 2018 yılında 44 oldu. Listedeki Türk firmalarının toplam pazar payı ise aynı yıl için yüzde 4,6 oldu. 

Türk müteahhitlerinin bölgesel gelirlerdeki payı ana pazarlar olan Ortadoğu'da yüzde 9,7’den yüzde 10,4’e yükselirken, Asya'da yüzde 4'ten yüzde 2,1’e geriledi. Firmalarımızın pazar payı, Afrika'da çok değişmeyerek yüzde 5,6 olurken, Avrupa’da ise sınırlı artışla yüzde 7’ye ulaştı   

 

 

DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kösen Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi;Dekinsan Grup olarak bizim 12 tane firmamız var  .Cezayir’e 2004-2005 yılları arasında gittik. O dönemde Cezayir, Türkleri tanımıyordu. Biz bir iş yapmak istediğimizde Fransız veya İspanyol firmalarını örnek gösteriyorlardı. Biz ise onlara Türklerin daha iyi işler yaptığını anlattık. İstanbul’u anlattık. Dünyanın en güzel şehri İstanbul’dur dedik. Otel, tekstil, alışveriş, yeme içme ve insanlık açısından dünyanın en güzel şehridir. Zamanla Türkiye’den Cezayir’e gelen orta ölçekli yatırımcılar cafe, mağaza gibi işletmeler açmaya başlayınca bizleri tanımaya başladılar. Bizde Dekinsan Grup olarak Cezayir’den birçok kişiyi İstanbul’a getirerek ağırladık.

 

Eskiden Fransa, İspanya, Mısır, Fas ve Tunus’a giden Cezayirli turistler artık İstanbul’a gelmeye başladı. Şuanda Türkiye, turizm açısından ve tekstil açısından en ucuz ülke ve en güzel tabiat burada bulunuyor. Cezayir’de 42 milyon nüfus bulunuyor. Nüfusun hepsinde tatil anlayışı mevcuttur. Gerekirse yemeğinden kısıyorlar ama tatillerinden kısmıyorlar. Tatilin bir hak olduğunu düşünüyorlar. Tabi bu turistler Fransa’da iki yıldızlı bir otelde harcadığı bütçe ile Antalya’da açık büfe ve beş yıldızlı bir otelde kalabiliyor. Bu konuda Cezayir’de bulunan Türkler bu konuda çok büyük katkı sağladı. THY’ları çok büyük katkı sağladı. Bu gelişmeler ışığında Dekinsan Grup, Cezayir’de büyük bir marka oldu.14 Yılda DEKİNSAN grup olarak önemli başarılara imza attıklarını ifade eden Kenan Kösen,;''Bu uzun soluklu maratonda. Bu başarının mimarlarına ve bu başarı hikayesinde emeği geçen herkese  can ı gönülden teşekkür eder. Başarılarınızın devamını dilerim.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANASI-ANKARA

 


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00