MARDİNLİ DARBE GAZİSİNİ BABASI ALNINDAN ÖPTÜ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay önünde şarapnel parçası ile sol eli ve sol ayağından yaralanan Mardinli Gazi Mesut Tatlıdede Babaocağı Mardin`e giderek Baba ve Annesinin ellerinden öptü.

20.08.2016 10:58:34 0
MARDİNLİ DARBE GAZİSİNİ BABASI ALNINDAN ÖPTÜ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay önünde şarapnel parçası ile sol eli ve  sol ayağından yaralanan Mardinli Gazi    Mesut Tatlıdede  Babaocağı Mardin'e giderek Baba ve Annesinin ellerinden öptü.

13 yıldır Ankara'da yaşayan ve son 2 yıldır işsiz kalan Darbe Gazisi Mesut Tatlıdede Kendisini baba ocağında Ziyaret eden Artuklu Haber Mardin il Temsilcisi Memet Gökbalık'a olay Gününü anlattı:'' 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şarapnel parçaları ile sol eli ve sol ayağından  yaralandığını ,   Darbe olduğunu anladığımda  Ulus'ta olduğunu abdest alıp  kızılay'a doğru gittiğini belirterek, Başkomutan,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile Kızılay'a giderek Genelkurmay kavşağına gittim.,Genelkurmay kavşağında  birikmeye başlayan toplulukla Genelkurmay Başkanlığı kapılarının oraya giderek kapıları açıp binaya girmek istediğimiz anda binada bulunan darbeci askerler tarafından hedef gözetmeksizin ateş edilmeye başlandığını ve bu arada sol elini kurşun sıyırıp geçtiğini ancak sol bacağından yaralanması sonucunda kanlar içersinde yere yıkıldım.Bir anda yanımda bulunan kişiler beni ticari bir araç ile Ankara Numuna Hastanesine ulaştırarak,Tedavim sağlandı''Dedi.

G3 mermisi ile ayağından yaralanan Mesut Tatlıdede , Darbecileri öldürmenin çözüm olmayacağını söyleyerek, Risale-i Nur eserlerini kullanarak insanları zehirlediklerini, devletin de Risale-i Nur’lardan istifade ederek mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Uçaklar tepesinden geçtiği sırada Ulus’ta olduğunu kaydeden Tatlıdede , "Bize hükmetmelerini istemedim yani, benim tepkim tarifsiz bir tepkiydi, birden refleksle fırladım. İnsanların Genelkurmay Başkanlığımıza koştuğunu gördüm, o anda güzel bir hedefti, orayı basmışlardı çünkü. ’Bunları korkutalım, çıkaralım buradan, bunlar ne arıyor bizim kurumlarımızda?’ dedik ve koştuk. Genelkurmay Başkanlığı’nın bahçesine girdik, buradan çıkmalarını söyledik.Darbeci askerler korktu bizden  . Baktık ki helikopterden bizi tarıyorlar, insanlar yerlere düşmeye, kanları yerleri sulamaya başladı.

Binanın içine girmeye çalıştım.Bina Giriş kapılarını açmaya çalışırken birçok kişiyi oradan çıkarmaya çalışıyorlardı. ben de o orada vuruldum..Şu an olsa gene giderdim.Ben bu vatan ve Bayrak için her an ölmeye hazırım.Bir Canım var Ocanım da Vatan'a feda olsun''Dedi.  

Olayın ardından çevresinden olumlu tepkiler aldığını belirten Darbe Gazisi Mesut Tatlıdede uzun süredir Görmediği Ailesini Görmek üzere Dün Mardin'e giderek,Anne ve Babasının ellerinden öptüğünü  söyledi.

Babası Mehmet Rasim Tatlıdede tarafından alnından öpülerek,tebrik edilen Mesut Tatlıdede,Babasının kendisiyle gurur duyduğunu ve Darbeye karşı çıktığı için de ayrıca Tebrik ederek alnından öptüğünü söyledi.

Almanya'da  Heidelberg kentinde yaşayan kız kardeşi Lütfiye Tatlıdede ile Eşi Murat Tatlıdede'nin de Almanyadan   kendisini görmek  için Mardin'e geldiklerini belirterek,Ailece bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mardinli Gazi Talıdede ,''Allah’ımıza çok şükür olsun hem devletimiz kurtuldu  hem de Başkomutanımız ve Hükümetimiz dimdik ayakta... Bunlar cani, başka hiçbir şey değil. Biz o helikopter tararken gerçekten göğsümüzü gere gere direndik yani. Şu an olsun yine gideceğim yine oradayım. Devlet için millet için ne gerekiyorsa yapacağız, kimseye bırakmayacağız bu devleti."dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER VE FOTOĞRAFLAR:MEMET GÖKBALIK


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24