MARDİNLİ ÇİFTÇİLER SORUNLARINI HEM YAZILI HEM DE SÖZLÜ OLARAK BAKANLARA İLETECEKLER

Ak Parti Mardin Miletvekili Cengiz DEMİRKAYA nın girişimi ile Mardin Ziraat Odası Başkanları 16.10.2018 tarihinde Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak ve Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, ile görüşmek üzere randevu aldılar.

Mardin 13.10.2018 12:27:43 0
MARDİNLİ ÇİFTÇİLER SORUNLARINI HEM YAZILI  HEM DE SÖZLÜ OLARAK BAKANLARA İLETECEKLER

Ak Parti Mardin Miletvekili  Cengiz DEMİRKAYA nın girişimi ile Mardin Ziraat Odası Başkanları 16.10.2018 tarihinde Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak  ve  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir  Pakdemirli,  ile görüşmek üzere randevu aldılar. Bakanlarla yapacakları görüşmelerde Mardinli Oda Başkanları Bölgenin  acil çözüm bekleyen sorunlarını hem yazılı hemde şifai olarak  her 2 Bakan'a da iletecekler.

 

Kızıltepe Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler Bölgede Çiftçilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin olarak hazırladıkları yazılı rapor ile birlikte şifahi olarak ta her 2 Bakan'a  çiftçilerin  sorunlarını ileteceklerini belirterek,Çiftçinin her geçen gün zamlanan mazot, gübre, yem ve yevmiye fiyatlarından şikâyet ettiğine dikkat çekerek, mazot fiyatlarının Türk çiftçisi için her zaman sorun olacağının altını çizdi. Mazotta dışa bağımlılığın bu sorunda en temel neden olduğunu açıklayan Bedirhan Dinler,  , çiftçilere ucuz mazot verilmesi için hükümet nezdinde çalışmalara devam ettiklerini de anlattı.

 

Ak Parti Mardin Milletvekili sayın Cengiz Demirkaya'nın girişimleri sonucundaı 16.10.2018 tarihinde Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak  ve  Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir  Pakdemirli,  ile görüşmek üzere randevu aldılklarını belirten Başkan Dinler,  ''Mardin ziraat odası başkanları ile bir araya gelerek  sorunları görüştüklerini ve  Notlar aldıklerını ve bu doğrultuda bir rapor hazırladıklarını ifade eden başkan dinler,  bir dosya halinde  hazırladıkları yazılı raporları  her 2 Bakanımıza da sunacağız. Hedefimiz Türk çiftçisinin hak ettiği konuma ve refah seviyesine ulaşması ve sorunlarımızı çözüm için Bakanlarımıza şifahi olarak ta iletmek istiyoruz' ifadesini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% 0,05
  • EURO

    34,76% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2440,55% 0,35
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00