MARDİNLİ BAYAN ADAY ADAYI MERSİN`DE SEÇİME İDDALI HAZIRLANIYOR

. Batman Türk Petrollerinde çalışan işçi bir babanın ekonomik imkanları ile yetişen Aynur OlGAÇ; kalabalık bir ailede yetişmiş olmanın getirdiği kişisel kazanımları ile kendi yaşam hikayesini şekillendiriyor.Ak Parti Mersin`den Aday adayı olarak müracaat

6.03.2015 12:58:59 0
MARDİNLİ BAYAN ADAY ADAYI MERSİN`DE SEÇİME İDDALI HAZIRLANIYOR

 Batman Türk Petrollerinde çalışan işçi bir babanın ekonomik imkanları ile yetişen Aynur OlGAÇ; kalabalık bir ailede yetişmiş olmanın getirdiği kişisel kazanımları ile kendi yaşam hikayesini şekillendiriyor.Ak Parti Mersin'den Aday adayı olarak müracaat eden Olgaç,Seçime büyük bir iddia ile hazırlanıyor.

AYNUR OLGAÇ KİMDİR?

1959 yılında on çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak Mardin’de doğmuştur. Batman Türk Petrollerinde çalışan işçi bir babanın ekonomik imkanları ile yetişen Aynur OlGAÇ; kalabalık bir ailede yetişmiş olmanın getirdiği kişisel kazanımları ile kendi yaşam hikayesini şekillendirmiştir. Abisi Metin OLGAÇ’ın; Milliyetçi Hareket Partisi Ülkü Ocakları kurucusu olarak 1977 yılında öldürülmesi ile siyaset ve aile hayatında büyük bir kırılma noktası yaşamışlardır. Aile Ankara’da okuyan ve siyasi olaylar sonucu öldürülen abiden dolayı diğer çocukların okumasını istememiş ve hepsini bir zanaatı öğrenmesi için işe yerleştirmiştir. 
             16 yaşında evlendirilen Aynur OlGAÇ; siyasete olan ilgisi ve okuma sevdası abisinin ölümü ile büyük durağanlığa girmiştir. O yıllarda ülkedeki iç siyasi olaylar sonucu bütün aile Mersin’e göç etmiştir. 2001 yılında eşinden boşanan Aynur OLGAÇ; dört çocuğunun okuması için çabalamış ve tek başına bir mücadeleye girmiştir. Her biri Türkiye’de iyi üniversitelerden mezun olmuş, yurtdışında burs fırsatları ile yüksek lisans yapmıştır. Sırasıyla Halkla İlişkiler Uzmanı, Grafik Tasarımcı ve Klinik Psikolog (çift dal), Gıda Yüksek Mühendisi ve Farmakolog, Yüksek Şehir Plancısı ve AB Projeleri Uzmanı (çift alan) olarak ülkeye hizmet etmeleri noktasında tek başına mücadele edip çocuklarının meslek sahibi olmasını sağlamıştır. Çocuklarının büyüme çağında onlarla birlikte eğitim hayatına devam etmiştir. Büyük çabalar göstererek şu an St. Clements Üniversitesi Siyaset Bilimi 1. Sınıf öğrencisidir. Aynı zamanda yarım bıraktığı Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümü’ne devam etmektedir. 2006 yılında kızı ile birlikte BVG Reklam Ajansını kurmuş olup, 2011 yılında grup şirketlere dönüştürmüş ve üç kızı ile birlikte çalışmaktadır. 
Son 10 yıldır sivil toplum ve siyaset alanında aktif olarak çalışmalar yürüten Aynur Olgaç; Ak Parti’ye 2006 yılında üye olmuştur. AK Parti Mersin Kadın Kolları AR_GE Başkanı olarak 2006-2009 yılları arasında partiye hizmet etmiştir. Bu dönem içerisinde SİYASET AKADEMİSİ eğitimini başarı ile tamamlamıştır. 
              2009 yılında Ak Parti Mersin İl Başkanı olarak seçilen Fatih Kısa yönetiminde Özürlü Koordinasyon Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2010 yılında İl Başkanlığı yönetim kadrosu toplu olarak istifa etmiş olup, Aynur OlGAÇ’ta görevini bırakmıştır. 2010 yılında Mersin Yenişehir ilçesinden Ak Parti Meclis Üyesi adayı olarak 14. sıradan adaylığını koymuş ve seçim çalışmalarında aktif olarak 2010 yılı Ak Parti Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı Cenk CENKCİMENOĞLU ile çalışmıştır. 2014 yılında Mersin Yenişehir ilçesinden Ak Parti Meclis Üyesi adayı olarak 11. Sıradan adaylığını koymuş ve seçim çalışmalarında aktif olarak 2010 yılı Ak Parti Yenişehir İlçe Belediye Başkan adayı Gönül DİLMENLİ ile seçim kampanyası sürecinde çalışmıştır. 
Sivil toplum alanında ailesinde hiçbir engelli bireyin bulunmamasına rağmen son 15 yıldır engelliler için çalışmalar yürütmektedir. Mersin’de engellilerin sorunlarına yönelik hizmetlerin götürülmesinde bilinen ve önemli bir sivil toplum aktörüdür. Mersin Engelli Basketbol Spor Kulübü Derneği yönetimine 2002 yılında girmiştir. Öncesinde gönüllü olarak çalıştığı derneğin 2007 yılından beri Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00