MARDİNLİ ATLET`İN BÜYÜK BAŞARISI

Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Yıldız Erkekler 10 Km yarışmasında; birinciliği Mardin Sağlık spor 1947 Sporcusu Abdullaziz Danış, ikinciliği Malatya?dan Nurullah Kara, üçüncülüğü ise Diyarbakır?dan Sinan Aslan elde etti. Mardinli atlet Aziz da

Mardin 31.03.2015 22:33:37 0
MARDİNLİ ATLET`İN BÜYÜK BAŞARISI

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen  Yıldız Erkekler 10 Km yarışmasında; birinciliği Mardin Sağlık spor 1947 Sporcusu Abdullaziz Danış, ikinciliği Malatya’dan Nurullah Kara, üçüncülüğü ise Diyarbakır’dan Sinan Aslan elde etti. Mardinli atlet Aziz danış 18 nisan 2015 tarihinde yapılacak balkan şampiyonasında ülkemizi ve Mardin'i temsil edecek. 

Ayvalık, Türkiye Üniversitelerarası Kros Şampiyonasının ardından Spor Toto Yürüyüş Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. 28 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen Şampiyonaya, 16 ilden 130 sporcu katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Toto Yürüyüş Şampiyonası Ayvalık’ta, Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı Mevkii Atatürk Bulvarında gerçekleştirildi. Özel olarak hazırlanan Yürüyüş Parkurunda yapılan şampiyonada 16 ilden erkeklerde 62, bayanlarda ise 68 sporcu mücadele etti. Toplam 130 sporcunun katıldığı şampiyona, Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olan Sarımsaklıda yapılması nedeniyle hem sporcular hem de izleyenlere büyük zevk verdi.

Yeni Türkiye Rekorlarının kırıldığı ve en fazla sporcu katılımı ile gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası Unvanını elde eden şampiyona, büyük bayan (10 km) ve büyük erkek sporcuların (20 km) yarışması ile başladı. Sırası ile yıldız kızlar (5 km), Genç kız genç erkekler (10 km),Yıldız Erkekler (10 Km), 16 yaş altı kızlar ve erkekler A kategorisi, 16 yaş altı kızlar ve erkekler B kategorisi sporcuları mücadele etti. Yarışmalara çevre sakinleri başta olmak üzere Ayvalık halkı yoğun ilgi gösterdi. Yarışları Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintımar, İlçe Spor Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Özdemir, İlçe Sağlık Müdürü Gülçin Nazlı, Federasyon gözlemcileri ve çok sayıda vatandaş izledi. Büyük kadınlar 20 km yürüyüş yarışmasında; birinciliği Samsun’dan Nergiz Adaş, ikinciliği Hatay’dan Sabahat Akpınar, üçüncülüğü Samsun’dan Gülşen Kılınç kazandı. Büyük Erkekler 10 Km yarışmasında; birinciliği Ayvalıklı sporcu Şahin Şenoduncu, ikinciliği yine Ayvalıklı bir diğer sporcu Ersin Tacir, üçüncülüğü Malatya’dan Serkan Doğan kazandı. Yıldız kızlar 5 Km yarışmasında; Diyarbakır’dan Ayşe Tekdal 23,35 lik derecesi ile Yeni Türkiye rekorunun sahibi olarak birincilik kazanırken, İkinciliği Yine Diyarbakır’dan Meryem Bekmez, üçüncülüğü Ayvalıklı sporcu Gürcan Kardelen Erdinç aldı. Genç Kadınlar 10 Km yarışmasında, birinciliği Malatya’dan Derya Karakurt, ikinciliği Diyarbakır’dan Meral Kurt, üçüncülüğü Ayvalıklı sporcu Ayşe Sena Şafak kazandı. Genç Erkekler 10 km yarışmasında, birinciliği Ayvalıklı sporcu Muratcan Karapınar 41,30 luk derecesi ile Gençlerde Yeni Türkiye Rekorunun sahibi olarak kazanırken, ikinciliği Malatya’dan Salih Korkmaz, üçüncülüğü ise yine Malatya’dan Mustafa Özbek elde etti. Yıldız Erkekler 10 Km yarışmasında; birinciliği Mardin’den Abdullaziz Danış, ikinciliği Malatya’dan Nurullah Kara, üçüncülüğü ise Diyarbakır’dan Sinan Aslan elde etti. 16 Yaş Altı Kızlar A Kategorisinde birinciliği Aksaray’dan Rabia Çevik, ikinciliği Adıyaman’dan Kader Dost, üçüncülüğü Niğde’den Yağmur Koç kazandı. 16 Yaş Altı Erkekler A Kategorisinde; birinciliği Batman’dan Selman İlhan, ikinciliği Malatya’dan Selman Şahin, üçüncülüğü ise Mardin’den Azat Ertaş kazandı. 16 Yaş Altı Kızlar B Kategorisinde; birinciliği Ayvalık’tan Melek Savcı, ikinciliği Batman’dan Pınar Tutal, üçüncülüğü Diyarbakır’dan Helin Kılınç elde etti. 16 Yaş Altı Erkekler B Kategorisinde; birinciliği Ayvalık’tan Mert Arslan, ikinciliği Diyarbakır’dan İbrahim Salık, üçüncülüğü de Malatya’dan Serkan Terdi kazandı. Yarışlar sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi. Madalya töreninin ardından kategorilerinde ilk üç dereceyi elde eden sporcular Ayvalık Sarımsaklıda Milli Takım kampına katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04