MARDİN`İN KALBİ İSTANBUL`DA ATIYOR!

arihi, mimari dokusu ile açık hava müzesi görünümü ile Dillerin ve Dinlerin kenti, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, Hoşgörü ve Medeniyet merkezi olan Mardin'in tanıtımı amacıyla İstanbul Feshane'de düzenlenen Mardin Tanıtım

Mardin 6.02.2015 12:55:11 0
MARDİN`İN KALBİ İSTANBUL`DA ATIYOR!

Tarihi, mimari dokusu ile açık hava müzesi görünümü ile Dillerin ve Dinlerin kenti, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, Hoşgörü ve Medeniyet merkezi olan Mardin’in tanıtımı amacıyla İstanbul Feshane’de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri, açılış töreni ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARFED) ve Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) işbirliğiyle düzenlenen “Mardin Tanıtım Günleri”ne katıldı.

Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe giden Vali Şahin’i, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen karşıladı.

Mardin Valiliği standını ziyaret ederek bir süre misafir olan Vali Şahin, Mardin’in tanıtımı için kurulmuş olan standları dolaşarak, Mardinliler’in coşkusuna ortak oldu.

Vali Şahin ve Vali Taşkesen daha sonra beraberlerindeki heyet ve 2.51 metrelik boyuyla dünyanın en uzun adamı rekorunu elinde bulunduran Mardinli Sultan Köse ile birlikte Feshane bahçesinde düzenlenen, Guinness rekorunu kırmak için 6x9 m ölçülerinde hazırlanan dev uçurtmayı uçurma etkinliğine katıldı.

İçli köftesinden kaburga dolmasına, telkarisinden taş konaklarına kadar Mardin lezzetlerini tarihini ve kültürünü tanıtmak için düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri etkinliği 8 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek.
Tarihi, mimari dokusu ile açık hava müzesi görünümü ile Dillerin ve Dinlerin kenti, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, Hoşgörü ve Medeniyet merkezi olan Mardin’in tanıtımı amacıyla İstanbul Feshane’de düzenlenen Mardin Tanıtım Günleri, açılış töreni ile birlikte kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mardin Valiliği, Mardin Dernekler Federasyonu (MARDİNFED) Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) ve Mardin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İstanbul Feshane’de düzenlenen ve 5-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve 4 gün sürecek Mardin Tanıtım Günleri Feshane’de Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

Düzenlenen açılış törenine Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, T.B.M.M Dilekçe Komisyonu Başkanı ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Februniye Akyol, Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Yeşilli Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Müftü Vekili Mahsum Taşçı, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu ile İstanbul`da bulunan çok sayıda Mardinli ve davetliler katıldı.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen açılış konuşmasında; “Mardin’in Hoşgörüsü ve kardeşçe yaşamı ile tüm dünyaya örnek bir kent olduğunu, bu tür faaliyetlerin ilimizin tanıtımı açısından çok faydalı olduğuna değinerek. Mardin Tanıtım Günlerinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılan bütün misafirlerimizi selamlıyorum” dedi.

Kızıltepe Kaymakamlığı Halk Oyunları ekibinin gösterisi, MAREV Reyhani ekibi gösterisi ve MAREV Medeniyet korosunun konserinin ardından açılış kurdelesi kesildi.


Birçok ziyaretçi tarafından yoğun ilgi gösterilen Mardin Tanıtım Günlerine İstanbul Valisi Vasip Şahin’de stantları gezerek katıldı.

Daha sonra Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, Dünyanın en büyük uçurtmasını ziyaretçilerle birlikte uçurdu.

Farklı etkinlik ve sürprizlerle Mardin Tanıtım Günleri 08.02.2015 tarihine kadar devam edecek.


ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61