MARDİN`E METEOROLOJİ`DEN KAR UYARISI

Meteorolojiden verilen son bilgilere göre ülkemizin güneydoğusunda devam eden yağışların Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır,Mardin ve Batman`ın yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.Yağışların; bölgenin batısı ile

Polisiye Haberler 30.12.2013 14:14:22 0
MARDİN`E METEOROLOJİ`DEN KAR UYARISI

Meteorolojiden verilen son bilgilere göre ülkemizin güneydoğusunda devam eden yağışların Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır,Mardin ve Batman`ın yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.Yağışların; bölgenin batısı ile Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bölgenin batısı ile Mardin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak. Meteorolojiden verilen son bilgilere göre ülkemizin güneydoğusunda devam eden yağışların Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ, Diyarbakır ve Batman`ın yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor

ŞEMDİNLİ`DE DONDURUCU SOĞUKLAR

Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde etkili olan soğuklar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. İlçede bulunan Pesan Çayı soğuk havadan dolayı donarken, çatılarda ise 1 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü ilçede birçok evin su şebekesi de dondu.

Bölgede 10 yıldan beri bu kadar soğuk havanın etkili olduğunu ifade eden Farıs Arıcı, soğuk havalardan dolayı birçok çiftçinin hayvanının hastalandığını belirtti.

Halil Yağan, soğuk havalardan dolayı su şebekelerinin donduğunu belirterek, "Sularımız bir haftadır buz tuttuğu için akmıyor. Çatılarımızdaki su giderleri dondu. İşyerlerimizin önlerinde 30 santimetrelik buz tabakaları oluştu. 2O gündür evdeki buzdolaplarımızın fişini çıkarttık, çünkü dışarıya ne bırakırsanız buz oluyor" diye konuştu.

Şemdinli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri de, soğuk havalardan dolayı ilçede birçok su abonesinin şebekesinin donduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız akşam yatarken sularının donmaması için evdeki bir musluğu hafif açık bırakmalarını istiyoruz" dediler.

Gürün’de kar yağışı

Gürün’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam ediyor. Gürün ilçe merkezini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. İlçe merkezi beyaza bürünürken sabah okula gitmek için yola çıkan öğrenciler okul bahçelerinde kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.

SİBİRYA SOĞUKLARI

Doğu Anadolu Bölgesi`nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Kars ve Ağrı`da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, soğuk hava etkisini sürdürüyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Çanakkale`nin doğusu, Balıkesir`in kuzeyi, Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Afyonkarahisar çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, güney ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde yoğun olmak üzere kar yağışı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90