Mardin`de Yeşilay Haftası Yoğun İlgi İle Kutlandı

Mardin Yeşilay Cemiyeti tarafından Yeşilay haftası münasebetiyle düzenlenen toplantıya Yeşilay üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, İşkur Müdürü Mehmet Akın, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hü

Mardin 3.03.2014 09:25:31 0
Mardin`de Yeşilay Haftası Yoğun İlgi İle Kutlandı

Mardin Yeşilay Cemiyeti tarafından Yeşilay haftası münasebetiyle düzenlenen toplantıya Yeşilay üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, İşkur Müdürü Mehmet Akın, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Kurtay ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Ekin ile birçok davetli katıldı.

Toplantının başında Yeşilay Genel Başkanı Prof.Dr.M.İhsan Karaman’ın Yeşilay Haftası ile ilgili tebrik mesajı okundu.

“Sigara kullanımı hiçbir problemi çözmez”Divan Başkanı Av.Bahattin Uncu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda konuşan Yeşilay Başkanı Lütfü Günlüoğlu özetle şunları söyledi: “Yeşilay Türkiye’nin en eski kuruluşlarından biri olup Dünyanın birçok yerinde faaliyet göstermektedir. Yeşilay’ın en önemli hedefi gelecek nesillerin sağlığını korumaktır. Üzülerek ifade edeyim ki, zararlıklar ile mücadelede devlet sınıfta kalmıştır. Özellikle alkol ve uyuşturucu ile yapılan mücadelede yetersiz kalmaktadır. Bu iş polis baskınları ile bitirilemez. Sinek öldürmek yerine bataklığın kurutulması gerekir. Bu da insanlarımızın maneviyatlarının güçlendirilmesi ile mümkün olabilmektedir”

Sigara içmenin hiçbir derde derman olmayacağını ifade eden Günlüoğlu, sigaranın kesin bir irade ile bırakılabileceğini anlattı.

Daha sonra il müftüsü Dursun Ali Coşkun da yaptığı konuşmada, zararlı alışkanlıkların giderilmesinde dinin önemine vurgu yaptı, çarpıcı örnekler verdi ve Yeşilay’ın bu alanda yaptığı hizmetlerin ehemmiyetini belirtti.

Toplantının en küçük katılımcısı Nida Kumaç’ın okuduğu iki kıt’alık İstiklal Marşı Yeşilay üyeleri ve davetlilerin yoğun beğenisini kazandı.

Belediye Meclis salonunda yapılan toplantı çekilen hatıra fotoğrafı ve ikram edilen yemeğin yenmesi ile son buldu.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04