MARDİN`DE ULUSLARARASI TURİZM FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Mardin Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi Lideri Michael A. Jay ise 2015 Nisan ayında, üç günlük yerli ve yabancı sektör ilgililerinin geleceği program içerisinde bir turizm festivali organize edeceğiz. Bu festival içerisinde c

Magazin 20.10.2014 16:18:29 0
MARDİN`DE ULUSLARARASI TURİZM FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Mardin turizm ve otelciler Derneği(MARTOD)Ekim ayı toplantısınıı Midyat İlçesinde bulunan ve Martod Üyesi olan Turabidin Otel`de gerçekleştirdi.
Mardinli Turizmcilerin  gündeminde Trawel Turkey izmir fuarı ile Mardin İli`nin Türkiye ve Dünya ya tanıtımı konuları vardı.Mardin turizminin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışma ve projelerin  masaya yatırıldığı öğrenildi.
Midyat Turabidin Otel`de gerçekleştirilen Toplantıya Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan,İlçe Emniyet Müdürü Yakup Eker, Mardin Turistik Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör,Aslan Paşaoğlu,Turizm İşletmecileri katıldı.

Mardin’de turizm sektörünün tüm paydaşları ile birlikte Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) tarafından periyodik olarak düzenlenen turizm toplantısı Midyat ilçesinde düzenlendi.

Toplantıda Mardin ve ilçelerini kapsayan bölgesel kalkınma ve sürdürülebilir turizm alanında yapılacak çalışmalarla ilgili yol haritasının belirlenmesi ve güncel konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Turabidin Otel`de gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen:``Türkiye’nin en otantik, en şahsına münhasır şehri olan Mardin’e yurtiçi ve yurt dışından turistlerin herhangi bir tedirginlik ve endişe yaşamadan gelebileceklerini ,turistlerin herhangi bir tedirginlik taşımadan Mardin`de  rahatça  dolaşabileceğini ``söyledi.
Mardin Valisi Taşkesen, Midyat ilçesindeki Turabidin  otelde Mardin Turistik Otelciler Derneği üyeleriyle düzenlenen toplantının ardından Basın mensuplarına yaptığı açıklamada, IŞİD`in Kobani`ye (Ayn el Arap) saldırıları bahanesiyle Mardin ve ilçelerinde  yapılan izinsiz gösterilerin lokal olarak  gerçekleştiğini,ancak buna rağmen rezervasyon iptalleri olduğunu belirterek,Birçok kültür, din ve dili bağrında yaşatan hoşgörü şehri Mardin`de son dönemde yaşanan izinsiz gösterilerin geçmişte kaldığını,

Yerli ve yabancı turistler herhangi bir tedirginlik taşımadan Mardin`de rahat şekilde dolaşabildiğini ifade ederek, Hiçbir turistin endişelenmesine gerek yok. Bu olaylarda hiçbir turistin burnu dahi kanamadı" dedi.

Düzenleyecekleri etkinliklerle Mardin`in tanıtımına katkı sunacaklarını dile getiren Taşkesen, sahip olduğu değerler itibarıyla Mardin`in çok önemli bir şehir olduğunu kaydetti.


Mardin Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi Lideri Michael A. Jay ise  “2015 Nisan ayında, üç günlük yerli ve yabancı sektör ilgililerinin geleceği program içerisinde bir turizm festivali organize edeceğiz. Bu festival içerisinde cadde gösterileri olacak, karnavallar olacak, yarışmalar olacak, böylece Mardin`de kimlere ne sunulabilir, bunları göstermiş olacağız” dedi.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00