Mardin’de Uluslararası Bulgur Festivali Düzenleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge İdaresi tarafından desteklenen Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor: Artık Sıra Bizde Projesi kapsamında “Mardin Uluslararası Bulgur Festivali” düzenlenecek.

2.11.2022 13:02:00 0
Mardin’de Uluslararası Bulgur Festivali Düzenleniyor

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge İdaresi tarafından desteklenen Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor: Artık Sıra Bizde Projesi kapsamında “Mardin Uluslararası Bulgur Festivali” düzenlenecek.

Festival Bulgur Yemekleri Yarışmasıyla Başlayacak

Festival, 4 Kasım 2022 Cuma günü saat 09:30’da, Artuklu Üniversitesi  Kadim Mardin Mutfağı Projesi Uygulama Mutfağı’nda gerçekleştirilecek olan yemek yarışması ile başlayacak. 

 

Yarışmacılar, “yaratıcı bulgur yemekleri” ile “yöresel bulgur yemekleri” kategorilerinde hünerlerini sergileyecek. Yarışma ödülü olarak birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verilecek. 

 

Yarışmadan sonra, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Asuman Kerkez’in, “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgur” konulu söyleşisi gerçekleştirilecek. 

Söyleşinin ardından “Mezopotamya’da Yaşam ve Mutfak” paneli yapılacak. Moderatörlüğü Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından yürütülecek olan panele Gaziantep Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Dr. Ceyhun Uçuk, Dicle Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş ve Azerbaycan Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emma Abdullayeva konuşmacı olarak katılacak.

 

Uluslararası Şefler ile Workshop Çalışması Yapılacak

Panelin ardından “Uluslararası Şefler ile Workshop Çalışması” gerçekleştirilecektir.

5 Kasım Cumartesi günü Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek olan festivalde, şenlik ateşinin yakılması, şeflerle glütensiz mutfak çalışması gibi çeşitli workshop çalışmaları ve yemek yeme yarışması düzenlenecek. 

Festival, Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği ve Medeniyetler Korosu’nun saat 18:00’de Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda gerçekleştirilecek olan konseriyle son bulacak. 

Festivalin bütün bölümleri herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GAP Bölge İdaresi tarafından desteklenen “Mardin Uluslararası Bulgur Festivali” festivali etkinliklerine bütün hocalarımızı, öğrencilerimizi ve Mardin halkımızı bekliyoruz.
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19