MARDİN`DE TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR!

Ülkemizde Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının 38.'si Mardin'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. Sabancı Kent Müzesinden başlayan kortej yürüyüşü, kutlamaların düzenlendiği Cumhuriyet Meydanında tamamland

Mardin 18.04.2014 12:58:08 0
MARDİN`DE TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR!

Ülkemizde Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftasının 38.’si Mardin’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanıyor. Sabancı Kent Müzesinden başlayan kortej yürüyüşü, kutlamaların düzenlendiği Cumhuriyet Meydanında tamamlandı.

Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, Martod Başkanı Özgür Gürgör ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşünün ardından Mardin Müzesi önünde bulunan Arkeopark’ta düzenlenen açılış töreni; müzik ziyafeti, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere düzenlenen ödül töreni, yöresel kıyafet defilesi, halk oyunları gösterisi ve Mardin Kent Müzesi Sergi Salonunda gerçekleşen Uluslar arası Mardin Resim Sempozyumu Sergisi ile sona erdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklerden sonra Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi ve merkezi Ankara’da bulunan Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) işbirliği ile Mardin’in tanıtım ve gelişmesine katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara verilen “Mardin Turizmi Hizmet ve Onur Ödülleri” törenine geçildi.

Ödül törenine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Bedii Omay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yrd. Nusret Tutan, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Vista Turizm ve Seyahat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı, MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, kamu kurum ve kuruş amirleri, STK temsilcileri ve geniş bir davetli topluluğu katıldı.

Mardin’in turizm alanında geliştiğini ve daha fazla gelişmesi için herkesin katkı sunması gerektiğini belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, “Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında önemli bir araçtır. Binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleri ile doğal güzelliklerin iç içe yaşandığı ender turizm cennetlerinden biri olan Mardin, turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması için daha çok çaba sarf etmemiz gerekir. Turizm hareketlerine katılımı sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkarak her türlü çalışmaya destek veriyoruz" dedi.

Turizm ve Tanıtım dalında Dilek Sabancı, Kültür, Sanat, Edebiyat ve Mimari dalında Sermiyan Midyat adına oyuncu-yönetmen Baran Seyhan, Girişim ve Yatırım dalında Erdoba Evleri adına Mehmet Emin Gözü, Mardin`in tanıtımında gösterdikleri çaba ve katkılardan dolayı taş ustası Yusuf Kıdır ile el basmacılığı ustası Nasra Çilli Jüri Teşvik Ödülüne layık görüldüğünden ödülleri törenle takdim edildi.

Diller ve Dinler Korosu’nun farklı dillerde icra ettiği Muhteşem konserin ardından düzenlenen kokteylle program sona erdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40