Mardin`de Sürdürülebilir Turizm Çalışmaları

Mardin HJilton Garden Inn Otelinde Gerçekleştirilen çalıştay`a Turizmciler,STK,Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz ve Yabancı Uzmanlar Katıldı. Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Polisiye Haberler 30.11.2013 20:08:30 0
Mardin`de Sürdürülebilir Turizm Çalışmaları

Mardin HJilton Garden Inn Otelinde Gerçekleştirilen çalıştay`a Turizmciler,STK,Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz ve Yabancı Uzmanlar Katıldı.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen; Mardin Sürdürülebilir Turizm Geliştirme İçin Teknik Yardım Projesi`nin birinci bilgilendirme ve vizyon geliştirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkan Vekili Sevinç Mungan, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, sivil toplum ve kamu kurum-kuruluşlarının temsilcileri ile kent konseyi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mardin`in dünyada belki çok az benzeri bulunabileceğini, Ülkemizde de Mardin kadar özünü koruyabilmiş, tahribata uğramamış bir şehrin bulunamayacağını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz; "Sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi; cephe iyileştirilmesi ve yıkım çalışmaları kadar önemlidir. Türkiye`nin büyüyen turizm pazarı içinde önemli bir rekabet gücü olan Mardin`de turizm büyümeyi teşvik edici önemli bir sektördür. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan turizm altyapısının geliştirilmesi, teşvik edilmesi ve pazarlama faaliyetleri başlatılmıştır. Bu çalışma içerisinde turizm sektörünün rekabet gücünün artırılması için strateji ve eylem planları hazırlanacak ve uygulanacaktır" dedi.

Vali Dr. Ahmet Cengiz, yapılan çalışmaların halkımızla paylaşılması, halkımızın bilgilendirilmesi, iş ve işlemlerin danışarak yapılmasının, bu projenin ve yapılan çalışmaların kalıcılığını sağlayacağını sözlerine ekledi.

Teknik destek ekibi takım lideri Michael A. Jay ise; Mardin`de turizmin geliştirilmesinin anahtarının, geçmişin korunması ve geleceğe doğru şekilde sunulması olduğunu söyledi.

Toplantının sunumlar kısmında; Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Michael A. Jay tarafından proje faaliyetleri, Turizm Geliştirme Kilit Uzmanı Gökhan Menteş tarafından Mardin`de turizm, kentsel hizmetler ve katılımcı süreç, Strateji Geliştirme Kıdemli Uzmanı Ömer Kıral tarafından da vizyon geliştirme çalıştayları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Düzenlenen paralel çalıştaylar ile çalıştay değerlendirmelerinden sonra program sona erdi.

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04