Mardin`de ``Seslerle Anadolu``Operasına Yoğun İlgi

Anadolu Turnesine çıkan Mersin Devlet Opera ve Balesinin `Seslerle Anadolu` adlı Opera gösterisi, Mardin Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

Polisiye Haberler 3.06.2013 21:31:46 0
Mardin`de ``Seslerle Anadolu``Operasına Yoğun İlgi

Anadolu Turnesine çıkan Mersin Devlet Opera ve Balesinin `Seslerle Anadolu` adlı Opera gösterisi, Mardin Atatürk Kültür Merkezinde sahnelendi.

Mardinli Sanatseverlerlerin Yoğun ilgi göterdiği Opera,Artuklu Üniversitrsi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda Sahnelendi.

Mersin Devlet Opera ve Balesinin, Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç’ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan’a ait “Seslerle Anadolu” müzikli oyunu “Büyük Güneydoğu Anadolu” turnesi kapsamında Mardin’de sahne aldı.


Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu’nun önemli kültürel törenleri de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana’ya, Köroğlu’na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuarıyla gösterildiği “Seslerle Anadolu” izleyicisine orkestra, solo, koro, danslar ve slayt gösterileriyle görsel ve işitsel bir şölen sundu.


Türkiye`nin 7 bölgesinden türkülerin ve öykülerin, danslar eşliğinde seslendirilerek sahnelendiği gösteri, salondaki izleyiciler tarafından alkışlarla izlendi. Gösteriyi izleyenler arasında bulunan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz gösterinin sonunda yaptığı konuşmada: “Size Elvan-ı Seb’a dan bahsedeceğim. Elvan-ı Seb’a yedi renk demektir. Dostlarımız bize Ülkemizin yedi köşesinden bol bol güzellik getirmişler. Ülkemiz tüm bölgeleriyle, tüm illeriyle, her bir köşesi cennetin ayrı bir güzelliğini taşıyor. Arkadaşlarımız ayrı ayrı bölgelere giderek bu güzellikleri tanıtıyor ve ülkemizi sevdiriyorlar. Atatürk`ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu güzellikleriyle, birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur ve barış içerisinde ilelebet yaşayacaktır. Tüm değerli sanatçı dostlarımı bu güzel performanslarından dolayı yürekten kutluyorum. Getirdikleri güzellikler için, yüreklerinde taşıdıkları sevgi için kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada; “Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında  Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan ve Anadolu’nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı bu güzel eserle Seslerle Anadolu müzikli oyunu ile Mardinli sanatseverlerin karşısına çıkmak, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla hizmet etmek bizleri mutlu etmektedir" dedi.

 

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00