MARDİN'DE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ P COVİD-19 İLE SAVAŞI FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Mardin Devlet Hastanesinde Mardin sağlık çalışanlarının Covid-19 ile mücadelesini yansıtan fotoğraflarının olduğu bir sergi düzenlendi.

21.01.2021 12:35:00 0
MARDİN

Mardin Devlet Hastanesinde Mardin sağlık çalışanlarının  Covid-19 ile mücadelesini yansıtan   fotoğraflarının olduğu bir sergi düzenlendi.Sergiye Mardin Valisi  Mahmut Demirtaş,Mardin  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz,Mardin il sağlık  Müdürlüğü  Başkanları , Başkan Yardımcıları, Hastane Yönetimi ve Kahraman Sağlık Çalışanları katılım sağladı.

 

Mardin'de görev yapan Sağlık Çalışanları  İl ve ilçeler deki sağlık kuruluşlarında görev yapan  Sağlık Çalışanları ve Covid-19 ile yapılan tüm mücadeleyi ölümsüzleştirmek adına yapılan  çalışma, ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu, birlik ve beraberliğimizin her daim baki kaldığını, en zor zamanlarda bile el ele verip her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğimizin göstergesi  olarak Fotoğraf Sergisine de yamsıdı.

 

Mardin Devlet Hastanesinde açılan Fotoğraf Sergisiinde korona virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının hangi şartlarda çalıştıklarını gösteren fotoğraflar,  Mardinli vatandaşların ve Sağlık çalışanları izleme olanağı bulabilecekler.

Sergiinin açılışına katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş,projede emeği geçenlere plaketlerini takdim ederek teşekkürlerini iletti.

 

Serginin açılışı nedeniyle  düşüncelerini dile getirenMardin  İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Saffet Yavuz; “Günümüzü geleceğe taşımak hedeflerimiz arasındadır. Amacımız tüm Kahraman Sağlık Çalışanlarımızın mücadelesini görsel hale getirip pandemi ile savaşımızın zaferini ölümsüz kılmaktır.

 

Türkiye’de ve Dünya’da olduğu gibi Mardin’de de korona virüs ile mücadelenin kahramanları sağlık çalışanlarının mücadelesini objektiflere yansıttık. Şehrin merkezine ve ilçelere asılan billboard ve raketlerle koronavirüsle mücadele etmenin en önemli adımlardan birinin tedbirler olduğunu vurgulamak istedik. Üst geçitlere asılan afişlerle de halkımızı bilinçlendirici mesajlar ileterek mücadelemizin her ne kadar zor olsa da tedbirlerle daha kolay olacağını açıkladık. Ayrıca koronavirüsle mücadelenin her alanında görselin yer aldığı fotoğraflardan oluşan kataloglarımızı da il, ilçedeki sağlık kuruluşlarımızla ilimiz tüm resmi kurumları, Üniversiteye, STK’lar , vakıflar, cemiyetler, belediyeler , kaymakamlıklar ve diğer kurumlara da dağıtarak kendilerine bu mücadelede verdikleri her türlü destekten dolayı teşekkür ettik. Mardin Devlet Hastanemizde Covid-19 mücadele eden sağlık çalışanlarımızın ne zor şartlarda çalıştıklarını gösteren fotoğrafları sergi halinde hem çalışanlarımıza hem de vatandaşlarımıza sunduk. Bunlar her ne kadar zor şartlar altında çalıştığımızı gösterse de gelecekte geçmişe baktığımızda zorlu zaferimizin hatıra nişaneleri olacaktır. Böyle bir memlekette, böyle bir ülkede, böyle bir şehirde, her daim zor durumlarda el birliğiyle her şeyin üstesinden gelen bir neslin evladı olmaktan gurur duydum. 

 

Zorlu bir coğrafyaya sahip Mardin’de kilometrelerce yol kat ederek vatandaşlara ulaşan sağlık çalışanlarımız, çoğu zaman ailelerinden ayrı yaşayarak çoğu zaman hayattan kopuk ve yalnız bir yaşam biçimi sürdürerek üstün bir mücadele örneği sergiliyor.

 

Mardin Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yapılan bu proje; birliğimizi, beraberliğimizi ve Kahraman Sağlık Çalışanlarımızın ortaya koyduğu mücadele ve özveriyi göstermektedir. Bu projenin hayata geçmesinde desteğini her daim yanımızda hissettiğimiz Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza ve milletimize koronavirüssüz sağlıklı bir yaşam diliyorum.’’ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00