MARDİN’DE PATLAYICI MADDE VE BOMBA DÜZENEĞİ YAKALANDI

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kızıltepe ilçesinde yakalanan 2 Suriye uyruklu şahısların yapılan üst aramalarında Bomba düzenekeleri ile patlayıcı madde ele geçirildiği açıklandı.

30.01.2021 11:08:00 0
MARDİN’DE   PATLAYICI MADDE VE BOMBA DÜZENEĞİ YAKALANDI

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada Kızıltepe ilçesinde yakalanan 2 Suriye uyruklu şahsın  yapılan üst aramalarında Bomba düzenekleri ile patlayıcı madde ele geçirildiği açıklandı.

 

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle;’’Suriye sınır hattından illegal geçiş yapark sansasyonel eylem amaçlı Metropol/Batı illerimize ‘’Patlayıcı madde ve Bomba’’düzeneklerinin aktarımının yapılacağına dair istihbari bilgiler doğrultusunda;

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılğının talimatlarıyla; 19.01.2021 günü Kızıltepe ilçemizde suriye uyruklu (2)şahıs yakalanmış ,yakalanan şahısların yapılan üst aramalarında;

 

-Spor çantalarında oluşturulan ÖZEL BÖLMELERE GİZLENMİŞ şekilde zaman ayarlı bomba düzeneği,

-Şahsın giymiş olduğu ayakkabı tabanı ile ayakkabı sayası arasına yerleştirilmiş patlayıcı madde ,

-Şahısların giymiş oldukları montlar üzerine oluşturulan ÖZEL BÖLMELERE GİZLENMİŞ şekilde  patlayıcı madde ve bomba düzeneği ,Şampuan kutusu ve Jöle kapları içerisinde gizlenmiş patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

Yürütülen çalışmalar doğrultusunda,şüpheli şahısların sınır hattından  geçiş yaptıktan sonra Nusaybin ilçesinde konaklama yaptıkları tespit edilen bir ikamette Özel Harekat Polisleri tarafından yapılan operasyon sonucu ;

 

İkamette bulunan (1)Spor Çantası ile (2)adet krem  kutusuna gizlenmişpatlayıcı madde ve bu patlayıcı maddeleri Batı illerimize sevk edeceği bilgisi alınan (1) Suriye uyruklu şahıs yakalanmıştır.

 

Yapılan Operasyonlarda toplam (4.115Gr PLASTİK PATLAYICI MADDE, (2)adet zaman ayarlı ve (1)adet zaman kumandalı olmak üzere toplam (3) adet bomba düzeneği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir.

Bahse konu soruşturma kapsamında ilimizde yakalanan şahısların irtibatlı oldukları,İstanbul,Antalya ve Şanlırfa illerinde bulunan şüpheli şahıslar düzenlenen operasyonlar neticesinde gözaltına alınmış olup,Şüpheli şhıslardan (4)‘ü çıkarıldıkları adli makamlarca TUTUKLANARAK Cezaevine sevk edilmiştir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur’’Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22