MARDİN`DE ``KARİYER GÜNLERİ``BAŞLADI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mardin Valiliği`nin himayelerinde başlatılan "Kariyer Günleri"nin birincisi İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapıldı.

Polisiye Haberler 1.11.2013 07:01:51 0
MARDİN`DE ``KARİYER GÜNLERİ``BAŞLADI

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mardin Valiliği`nin himayelerinde başlatılan "Kariyer Günleri"nin birincisi İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapıldı.

Lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak başlatılan uygulama tüm ilçelerde on beş günde bir olmak üzere farklı bir lisede gerçekleştirilecek. Kariyer Günleri toplantılarına İlimizde görev yapan farklı kamu yöneticileri davet edilerek konuşmacıların kendi mesleklerini tanıtma, okul hayatı ile ilgili bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşma imkanı sağlanacak.

İlk toplantının konuğu olan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz; İlimizde okullar arasında ve öğrenciler arasında bir yarış istediğini, bu yarışın kaybedeni olmayacağını ve herkesin kazanacağını ifade etti.

İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşan Vali Dr. Ahmet Cengiz; Üniversite sınavlarına bu yıl girecek olan tüm öğrencilerimizin dört yıllık fakülte kazanması gerektiğini ve bu işin takipçisi olacağını belirtti.

Kişisel çıkarları ön plana çıkarmadan, kurumsal ve ulusal çıkarlara ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Dr. Ahmet Cengiz öğrencilere hitaben " Özgün projeler üretin. Bilim insanları sürtünmeden dolayı kaybolan enerjiyi hala sıfıra indiremediler. Sizler de insanlarla uğraşarak dedikodu yaparak enerjinizi boşa harcamayın. Başarıya odaklanın. İnsanlarla iyi geçinin, kimseyle sürtüşmeyin" dedi.

Özgün bir başarı formülünü 5S (sevgi, saygı, sempati, sabır, sadakat), 3D (disiplin, danışma, dayanışma), 1E (empati) olarak öğrencilerle paylaşan Vali Dr. Ahmet Cengiz "Ezberleri bozun. İze gitmeyin, iz bırakın. Yaptığınız işe dört elle sarılın. Hedeflerinizi belirleyin, hedefinizi büyük tutun, alternatif planlarınız da olsun. İnsanların size olan güvenini sarsmayın, güven damla damla oluşur" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Kariyer Günleri toplantısına ayrıca Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, okul müdürleri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04