MARDİN'DE KADINLAR NARİN İÇİN YÜRÜDÜLER
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve aramaların 19. Gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran için düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve aramaların 19. Gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran için düzenlenen yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşe; Eş Başkan Devrim Demir’in yanı sıra DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş Altın, George Aslan ve Kamuran Tanhan, Dargeçit ve Artuklu Belediye Eş Başkanları, DEM Parti İl ve İlçe Örgütleri, STK ve Sendika üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
TMMOB Mardin İl Temsilciliği önünde bir araya gelen Kitle, ellerinde taşıdıkları, “Öfkeliyiz, çocukları etkin korumayan yetkililer, Narin’in ölümünden sorumludur!” pankart ve “Narin ve tüm kaybedilen çocuklar için adalet”, “Ji bo Narînê adalet”, “Êdî bese”, “Failleri değil çocukları koruyun” dövizleriyle yürüyüşe geçti.
Kitle, Işık, Hurriyet ve Vali Ozan Caddelerinden sık sık “Koruma aklama yargıla”, “Narin için adalet istifa et hükumet”, “Narine uzanan eller kırılsın”, “Quştuni zarokan politike” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’na kadar yürüdü.
Burada, Eğitim Sen Yöneticisi Sümeyye Oğur, basın metnini okudu. Daha sonra DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, bir konuşma yaptı.
Yürüyüş, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
DOĞAN BEKİN ÇOCUK ADALET SİTEMİNDE YAŞANAN SORUNLARI TBMM'YE TAŞIDI
-
2
TIP ÖĞRENCİSİ BERKAY’IN ADI ATA ÇİFTLİĞİ’NDE YAŞAYACAK
-
3
MOTO KURYELER ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
-
4
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
5
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
6
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
7
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
8
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
9
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
10
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
11
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
BIST 100
16206,98%1,58
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
51,02% 0,33
-
GRAM ALTIN
7123,76% 0,21
-
Ç. ALTIN
11567,55% 0,27



