Mardin'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücade IV. Ulusal İl Eylem Planı Çalıştayı” Mardin’de düzenlendi.

Mardin 23.11.2021 10:10:00 0
Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücade IV. Ulusal İl Eylem Planı Çalıştayı” Mardin’de düzenlendi.

18-19-20 Kasım 2021 tarihinde düzenlenen ve 3 gün süren çalıştaya Mardin Vali Yardımcıları Gürsel Temurci, Abdullah Demirdağ, Kadın Ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü, Mardin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Eryarsoy,   İŞKUR Müdürü Mehmet Akın, jandarma ve müftülük personelleri, Mardin’de faaliyetlerini sürdüren kadın stk temsilcileri ile kurum personelleri katıldı. 

Kadına yönelik şiddetle mücadelede mevzuatın etkin uygulanması, mağdur kadınların adalete erişimlerinin kolaylaştırılması, şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalara yerleştirilmesi, koruyucu ve önleyici hizmetlerin etkili sunulmasına yönelik kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığın arttırılması ve önlenmesi konuları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı’nda konuşuldu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkan Vekili Hacire Öncü, yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik şiddet içinde bulunduğumuz modern çağda ciddi bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Kadına yönelik şiddetin toplum üzerinde olumsuz etkilerinin olduğunu vurgulayan Öncü, şöyle devam etti:

“Kadına yönelik şiddet kadınları olumsuz yönde etkilemekle kalmayıp, çocuklar, aileler ve toplum üzerinde de olumsuz etkiler yaratmaktadır. Milli ve manevi değerler çerçevesinde kadınlarımızı şiddete karşı korumak, bilinçlendirilmelerini sağlamak, kadına değer verilmesi yönünde farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Eğitim, meslek edindirme ve istihdama katılmaya yönelik projelerimizle kadınlarımızın her anlamda gelişmelerine katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı gurup çalışmaları,  sunumlar, alınan kararların değerlendirilmesi ve paylaşılması ile sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00