Mardin'de İyilik Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, amacıyla gerçekleştirilen iyilik buluşması Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin 30.04.2023 10:08:00 0
Mardin

Diyanet İşleri Başkanlığınca hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi, merkez ve taşra teşkilatı arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, amacıyla gerçekleştirilen iyilik buluşması Mardin'de gerçekleştirildi.

 

Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar salonunda düzenlenen buluşmaya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, selamlama konuşmasında; “Bizler insanları Allah’ın rahmetiyle buluşturmak için var gücümüzle gayret göstereceğiz. Minberlerde, mihraplarda Dinimizi temsil eden, Kur’an Kursların da bu Milletin çocuklarına, hanımlarına Allah’ın kelamını öğretip, onlara rehberlik eden Hoca hanımlara “İyilik Buluşması” konferansımızda bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.''Dedi

 

Din Görevlileriyle Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar salonunda düzenlenen programın akabinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Temsilcileri, Kanaat Önderleriyle, Dernek Yöneticileri ve İmam Hatip Lisesi Müdürleriyle İl Müftülüğü Konferans salonunda bir araya gelen Doç. Dr. İşliyen, “Dünyevileşmenin bizleri çarklarının arasına alıp ufalayıp öğütmesine izin verirsek, nefsimizle, şeytanla, hırsımızla, hasedimizle, tamahkarlığımızla, gurur, kibir ve de riyakarlık gibi kalbimizi ifsat eden hastalıklarla mücadele etme gücünü kendimizde bulamayacağız. Toplumumuza doğruyu ,iyiliği ve hakkı söyleyecek bununla ’da yetinmeyip yaşayarak gösterecek bireyler lazım. Bu bireyler toplumu aydınlatma görevini kendisine dert edinen sizler ve bizler olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

 

Konferansa İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, STK Temsilcileri, Dernek Yöneticileri, Din Görevlileri, Kanaat Önderleri, Kur’an Kursu Hocaları ve Müftülük Personeli  katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: Mardin' İyilik Buluşması
25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00