MARDİN'DE İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ PORGRAMI DÜZENLENDİ

Mardin'de İstiklal Marşının kabulünün 103. yıldönümü münasebetiyle Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na ilgi yoğun oldu.

Mardin 14.03.2024 10:25:00 0
MARDİN

Mardin'de İstiklal Marşının kabulünün  103. yıldönümü  münasebetiyle Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'na ilgi yoğun oldu.

 

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program Mardin Valisi  Tuncay Akkoyun, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, il protokolü, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Program,saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program; İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Demir'in günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirmesiyle devam etti.

 

Mardin İl Milli Eğitim İl Müdürü Müdürü Murat Demir konuşmasında; Ne mutlu bizlere ki İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103.  yıldönümünü kutlamak ve bağımsızlığımızın simgesi olan "İstiklal Marşı'mızın şairi, Cumhuriyet dönemi fikir ve sanat öncülerinden Mehmet Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yâd etmek ve onun yüksek ideallerini, davasını, aşkını paylaşmak için bugün buradayız.

 

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, sömürgeciliğe karşı verilmiş ilk kurtuluş savaşını, millî haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz bir yapıttır. Mehmet Akif, güçlü anlatımıyla seçkin bir eser oluşturmuş, özlü dizeleriyle milletimizin, ülkesine yönelen tehditlere kararlılıkla direneceğini; bağımsızlığını koşullar ne olursa olsun koruyacağını dünyaya duyurmuştur.

 

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Mehmet Akif Ersoy'a, İstiklal Savaşı kahramanlarımıza, 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.  " diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Program; Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili sinevizyon gösterimi, günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması, Kurtuluşa Giden Yol isimli oratoryonun sergilenmesi ve Bayrak temalı sinevizyon gösterisinin ardından İstiklal Marşını en güzel okuma yarışmasında; anaokulları arasında birinci olan Ömerli Mehmet Kavak Anadolu Lisesi okul öncesi öğrencisi Zehra Ağca'na, ilkokullar arasında birinci olan Artuklu Cevizlik İlkokulu öğrencisi Umut Korul'a, ortaokullar arasında birinci olan Nusaybin Emire Gözü Ortaokul öğrencisi Zerya Işık'a ve liseler arasında birinci olan Artuklu Ortaköy Abdurahman Boy Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Bağış'a Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Tuncay Akkoyun tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19