Mardin`de Hafızlar, Merasimle Belgelerini Aldı

Mardin Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda Hafızlık Merasimi” düzenlendi.

Polisiye Haberler 24.09.2013 16:50:25 0
Mardin`de Hafızlar, Merasimle Belgelerini Aldı

Mardin Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda “Hafızlık Merasimi” düzenlendi.
Mardin İl Müftülüğü Necmettin Kız Kur’an Kursunun hazırlamış olduğu programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ve eşi Vehibe Cengiz, Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Ali Erbaş, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Mardin`in eğitiminin bir noktadan daha iyi bir noktaya getirilmesi çabası içinde olduklarını söyleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz “Marifet İltifada tabidir, biz gençlerimizi ne kadar teşvik edersek, onlar o kadar başarılı olurlar. Hepimizin bildiği gibi her şeyin temeli eğitim. Toplumumuzda güzel örnekler varsa bunlarda hanımefendilerin çok ciddi katkıları var. Kötülükleri elimizle, dilimizle düzeltmemiz gerekiyor. Bölgemizde yaşanan acıların, sıkıntıların, huzursuzlukların, asayiş olaylarının, barışı engellememesi hususunda çağrıda bulunuyorum; Lütfen annelik şefkati ile kötülüklere dur demenin zamanı çoktan geçti. Biz Mardin’i bir huzur adası yapmayı arzuluyoruz. Hafız kalmak hafız olmaktan daha zor, lütfen hıfzınızı koruyun. Çünkü bilgi tekrar edildikçe, tazelendikçe yerinde kalır. Aksi halde uçar gider” dedi.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun Hafızlığın Peygamber mesleği olduğunu, hafızların hem Allah indinde hem de toplum nazarında yüksek mertebelerde olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Ali Erbaş da Hafızlığın ve Hafızlığı korumanın öneminden bahsederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Necmettin Kız Kur’an Kursu Hafız Hocası Zübeyde Bekin’in Hafizelere taç giydirmesinin ardından Vehibe Cengiz Hanımefendinin Bitirme Belgelerini vermesiyle program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04