Mardin'de Hacı Mehmet Münir ve Müzeyyen Dede Camii Dualarla İbadete Açıldı

Mardin'in Otobüs Terminali karşısında Kamor mevkinde hayırsever iş adamı Mevlüt Dede ve kardeşleri Hümeyra, Uğur, Bekir, Mevlüt, Behiye, Halil, Hüceyullah ve Muhammed tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

Mardin 4.03.2024 11:42:00 0
Mardin

Mardin'in Otobüs Terminali karşısında Kamor mevkinde hayırsever iş adamı Mevlüt Dede ve kardeşleri Hümeyra, Uğur, Bekir, Mevlüt, Behiye, Halil, Hüceyullah ve Muhammed tarafından yaptırılan cami ibadete açıldı.

 

Mardin İl Müftü Vekili Ali Üney Mardin'in Otobüs Terminali karşısında Kamor mevkinde hayırsever iş adamı Mevlüt Dede ve kardeşleri Hümeyra, Uğur, Bekir, Mevlüt, Behiye, Halil, Hüceyullah ve Muhammed tarafından 2015 yılında hakkın rahmetine kavuşan babaları Mardinli Terzi Hacı Mehmet Münir Dedenin vasiyeti üzerine inşa edilen Hacı Mehmet Münir ve Müzeyyen Dede caminin açılışına katıldı.

 

Dualarla ibadete açılan ve 1500 m2 alan üzerine inşa edilen cami 1500 kapasiteli olarak inşa edildi. Caminin projesinde taziye evi, Kur'an Kursu, lojman, otopark ve çocuklarında istifade edebileceği basketbol sahası ve oyun alanlarına yer verildi.

 

Mardin İl Müftü Vekili Üney caminin açılış konuşmasında: "Böylesine güzel bir camiyi inşa edip Mardin'imize kazandıran ve 3 yıllık bir süre içinde hizmete hazır hale getiren caminin bânileri hayırsever iş adamı değerli Mevlüt Dede ve kardeşlerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum, Rabbim kendilerine öteki dünyada ecir olarak yazsın inşallah, cemaati bol olsun diye dua ettikten sonra bu camimizde ilk olarak Mevlit ile birlikte Berat kandili programımızı icra edeceğiz" dedi.

 

Açılışa Mardin Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Müftü Vekili Ali Üney, Kurum amirleri, Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık, İl Müftülüğü Din ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Dede, Cami bânileri Hayırsever iş adamı Mevlüt Dede ve kardeşleri, İlçe Müftüleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

Gerçekleşen açılışın ardından verilen mevlit yemeği ikramıyla program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19