MARDİN`DE HACI ADAYLARI TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin'den hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek kafile dualarla uğurlandı. Kafilede bulunan 193 hacı adayı kutsal topraklarda34 gün kalacak. Hacı adayları için Mardin Müftülüğü Hizmet Binası önünde düzenlenen uğurlama törenin

Polisiye Haberler 27.09.2013 14:30:14 0
MARDİN`DE HACI ADAYLARI TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin`de Hacı Adayları Dualarla ve Gözyaşları ile Kutsal Topraklara Uğurlandı.Mardin İl Müftülüğü Önündeki alanda düzenlenen uğurlama ve dua Törenine Mardin Valisi Dr.Ahmet Cengiz,Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu,Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ,Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, Hacı Adayları ve Yakınları katıldı.

Mardin’den hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek kafile dualarla uğurlandı. Kafilede bulunan 193 hacı adayı kutsal topraklarda34 gün kalacak.      Hacı adayları için Mardin Müftülüğü Hizmet Binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde yakınlarını hacca gönderenler gözyaşlarını tutamadı.

         Tören Fuat Yağcı Cami Görevlisi Eray Gübay’ın Kur’an Tilavetiyle başladı. Müftülük İlahi korusu söylediği ilahilerle devam eden Törende hacı adayları ve yakınları duygulu anlar yaşadı.

         Uğurlama töreninde konuşan Müftü Dursun Ali Coşkun, hacı adaylarından dua istedi. “Yolculuğunuz hayırlara vesile olsun.” diyen Müftü Coşkun, “Peygamber Efendimizin ayak izlerinin bulunduğu topraklara gidiyorsunuz. Mübarek yolculuğunuzda, ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine bol bol dua ediniz. Özellikle ülkemizin birliği, dirliği, huzuru ve başarısı için dualarınızı ihmal etmeyin.” dedi.

         Kutsal topraklarda çok kıymetli günler geçireceklerini ve bu sayılı günleri çok iyi değerlendirmelerini isteyen Müftü coşkun, “Orada vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçiriniz. Yolculuğunuzun başından sonuna kadar birbirinize destek olun. Belki de bir kardeşinize yaptığınız yardım, sizi Allah’ın rızasına ulaştıracaktır. Bu yüzden gerek kafile içindeki arkadaşlarınıza karşı, gerekse bulunduğunuz yerdeki insanlara karşı güler yüzlü, mütevazı, yapıcı ve yardımsever olun. Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki; oradaki amaçlarınız arasında ibadet etmek, sevap kazanmak ve günahlarınızdan arınmak vardır. Ama en önemlisi, gönül dünyanızı imar etmektir. Sizler manevi anlamda yaraları sarmaya ve gönül dünyanızı yeniden inşa etmeye gidiyorsunuz. Bu da kolay bir iş değildir. Ancak zamanınızı iyi değerlendirerek, Medine’de Resulullah’a iltica eder, Mekke’de de Kabetullah’a sığınırsanız gayenize ulaşırsınız. Allah bu yolda işinizi kolaylaştırsın.” diye konuştu.

         Hac ve umre gibi ibadetlerin sabır istediğini aktaran Müftü Coşkun, “Bu yolculukta sabır, en sadık dostunuz olsun. Bir zerre kadar bile olsa, kul hakkı almamaya dikkat ediniz. Sizler önce Mardin’i sonra Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Bu bilinçle yaptıklarınıza, konuştuklarınıza ve davranışlarınıza dikkat edeceğinizi umuyorum. Allah’ın misafirleri olmak için çıktığınız yolculukta, kimsenin kalbini kırmayınız ve ülkemiz adına bizleri en güzel şekilde temsil ediniz.” ifadelerini kullandı.

         Uğurlama törenine katılan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise ;“Hac tek kelime ile müthiş bir ibadettir. Müthişliği, zarfında değil mazrufunda, yani taşıdığı ruh ve barındığı potansiyelde saklıdır. Hac evrensel bir diriliş muştusudur. Hacı, Allah ile sözleşmesini yenilemiş insandır. Özetle hac mahşerin provasıdır. Hacıları dualar ile uğurlamak güzel ve kültürel bir değerdir. Hac İslam’ın şartlarından biri, bunu hepimiz biliyoruz. Hali vakti yerinde olan, sağlığı yerinde olan her Müslüman’a farzdır. . İnanıyorum yolculuğa çıkacak hacı adayları bizden daha çok heyecanlıdır. Onları uğurlayan geride kalan akrabaları onlarda heyecanlıdır. Bütün herkese cenabı Allah böyle bir güzel yolculuğu nasip eylesin. O mukaddes topraklara affımızı talep etmek için gidiyorsunuz. Bütün İslam âlemine hayırlı olsun. Bütün Müslüman kardeşlerimize, bütün dünya Müslümanlarına dua etmeye gidiyorsunuz. Allah dualarınızı orada duaları kabul olanlardan eylesin. Çok heyecanlısınız, bizde sizlerin heyecanını paylaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kutsal topraklara gidecek hacı adayları hep birlikte dua etti. Duanın ardından kendilerini bekleyen otobüslere binen hacı adayları, gözyaşları ve dualarla uğurlandı. 

         Uğurlama törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve basın mensupları katıldı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00