Mardin'de Düzenlenen 5. Ulusal Fotosafari Yarışması Sona Erdi

Mardin'de bu yıl 5.'si düzenlenen "Ulusal Mardin Fotosafari" yarışması düzenlenen kapanış ve ödül töreni ile sona erdi.

Mardin 27.09.2022 12:10:00 0
Mardin

Mardin'de bu yıl 5.'si düzenlenen "Ulusal Mardin Fotosafari" yarışması düzenlenen kapanış ve ödül töreni ile sona erdi.

 

Valilik ve Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Masal şehir Mardin" konulu yarışma kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden 265 profesyonel ile amatör fotoğrafçı, 4 gün boyunca kent merkezi ve ilçelerinde tarihi mekanları, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını ve yaşayan ustaları fotoğraf karelerine yansıttı.

 

Tarihi Kasımiye Medresesi'nde düzenlenen ödül töreninde, 1080 fotoğrafın değerlendirildiği yarışma sonucunda Bilal Eskioğlu birinci, Mustafa Kocakoç ikinci, Yılmaz Topçu ise üçüncü oldu, Mardin Valiliği özel ödülünü Mehmet Sümer, Mardin Büyükşehir Belediyesi özel ödülünü de İsmail Daşgeldi aldı.

 

Ödül töreninde konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş;

 

"Mardin Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 5. Ulusal Mardin Foto Safari Ödül Törenine Hoş geldiniz diyor; sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Öncelikle ülkemizin farklı kentlerinden fotoğraf sevdalılarını kentimizde ağırlamaktan duyduğumuz büyük memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kadim kentimiz Mardin'e Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

 

Mardin, gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzellikte bir masal şehridir. Tarihin, kültürün, doğanın aynı fotoğraf karesinde birleştiği kadim bir kenttir. Mardin, medeniyetlerin kesişim noktasıdır. Dillerin ve dinlerin buluştuğu, adeta bir film ve fotoğraf stüdyosudur. Bununla birlikte Mardin, zamanın durduğu dünyanın ender kentlerinden biridir. O sebeple Mardin sokaklarında yürürken kendinizi tarihte yolculuğa çıkmış bir seyyaha ya da masal aleminin herhangi bir kahramanına benzetmeniz gayet normaldir. 

 

Dara Antik Kentinden Kasımiye Medresesine geldiğinizde asırların nasıl geçtiğinin farkına varmazsınız.Kırklar Kilisesinden Zinciriye medresesine yürüdüğünüzde, semavi dinin tarihsel seyrine tanıklık edersiniz. Ulu Cami'nin şerefesinden Mezopotamya'nın bereketli topraklarının geçirdiği tüm evleri görebilirsiniz. İşte gerçek ile düş, dün ve bugün arasında zikzaklar çizerek yaptığınız Mardin ziyaretinden geriye kalan bu yerlerin fotoğraflarıdır.Bu noktada bizler zaman koridoru hükmündeki Mardin'imizin tanıtımı ve bilinirliğinin daha arttırılması için Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Kent turizminin gelişimi için farklı türden pek çok projeyi hayata geçiriyoruz.Önümüzdeki dönemde de bu çalışmalarımıza kesmeden devam edeceğiz. Dünya’nın önemli medeniyet duraklarından biri olan Mardin'i turizmde hak ettiği noktalara kentimizin tüm paydaşlarıyla birlikte mutlaka taşıyacağız.Burada yılın her mevsiminde bir başka güzel bu kentin; sıcak, samimi ve misafirperver insanlarıyla yerli ve yabancı konuklarını beklendiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.Gelin bir fotoğraf karesi, paha biçilemez Mardin güzellikleri ile ‘’Masal Şehir Mardin'de her anı ölümsüzleştirelim. Taşın nasıl dile geldiğini, kilin şekil alıp nasıl sanata düştüğünü’’ Masal Şehir Mardin'de müşahade edelim. Mardin'in tadına doyum olmayan kahvesinden bir yudum içelim ve Kırk Yıllık hatıra hep beraber ortak olalım.Bu vesileyle Kadim şehrimizin farklı güzelliklerini bir kez daha ortaya çıkaran ve ‘’Masal Şehir Mardin’’de hayatlarının en farklı fotoğraf deneyimini yaşayan tüm fotoğraf tutkunlarına da teşekkür ediyorum.

 

5. Ulusal Mardin Foto Safari'nin Kent tanıtımına katkı sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, organizasyonu düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödül ve plaketleri verildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49