MARDİN'DE CHP'Lİ GENÇLER MEYDANLARDA

Mardin!de CHP'li Gençler meydanlara çıkarak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti

Siyaset 26.07.2022 16:18:00 0
MARDİN

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun KYK boçrçlarının faizlerinin silinmesi yolundaki çağrısına 81 ilde düzenlediği ortak basın açıklamasıyla teşekkür etti.

 

 81 İlde düzenlenen “Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapmak zorunda kalır”isimli ortak basın açıklamasını  CHP Kızıltepe İlçe Başkanlığında Mardin  İl Başkan Yardımcısı  Melik Erol İl Yöneticileri  ve kızıltepe ilçe Başkanı  Mahmut Korkmaz İle gerçekleştirdi.

KYK borçlarının faizi silinerek geri ödemelerinin yapılacağının açıklanmasının ardından meydanlara çıkan CHP’li gençler, “Gençlerin Demokrat Amcası, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ve çabalarının ardından, iktidarın KYK borçlarının faizlerine yönelik yapmış olduğu çalışmayı eksik de olsa memnuniyetle karşıladıklarını” duyurdu.

 

CHP Kızıltepe İlçe Başkanlığında Mardin  İl Başkan Yardımcısı  Melik Erol İl Yöneticileri  ve kızıltepe ilçe Başkanı  Mahmut Korkmazın katıldığı toplantıda yapılan  açıklamanın ana hatları şöyle:

 

“Doğduğu topraklarda doymak isteyen, iyi bir eğitim alıp memleketine hizmet etmek isteyen, eğitim alabilmek için borçlanmak zorunda kalan, devletin kendilerine en açık ifadesiyle tefecilik yapmaya çalıştığı milyonlarca KYK borçlusu genç arkadaşımız adına Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na tekrar teşekkür ediyoruz. Teşekkürler Kılıçdaroğlu! Toplumun tüm kesimlerinin sesini Milletin Sesi’ni büyüten Genel Başkanımız Türkiye siyasetine yeni bir slogan armağan etmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu söyler, AK Parti yapmak zorunda kalır. KYK borçlarının sıfır faizle yapılandırılması, faizsiz ve taksitli geri ödeme sürecinin işe başladıktan sonra uygulamaya konulması Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu memleketin evlatlarına, gençlere 6 vaadinden biriydi aynı zamanda.”

 

GENÇLER 5 KONUDA DAHA DÜZENLEME BEKLİYOR

“Kısa da olsa hala zamanınız varken sizleri diğer 5 vaadimizi de hayata geçirmeye davet ediyor ve bu vaatlerimizi tekrar söylüyoruz: Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak. Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.”

 

“KILIÇDAROĞLU’NUN 6 VAADİNİ DE DİKKATİNİZE SUNUYORUZ”

“Genel başkanımızın gençlere 6 vaadinden biri olan ve bizim de çağrımızda ilk olarak dile getirdiğimiz kamuda liyakat ve şeffaflığın sağlanması, mülakatın kaldırılması vaadimizi hayata geçireceğinizden bu ülkede yaşayan herkes gibi bizler de şüpheliyiz.. Biz iktidara geldiğimizde vakit kaybetmeksizin bu eksiği tamamlar kamuda liyakati ve şeffaflığı esas kılacak her adımı atarız. Önce sizi göndereceğiz, sonra torpil sistemini bitireceğiz. İkinci olarak Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütleri olarak, AK Parti Genel Merkezi’ne vaatlerimizin geniş bir şekilde açıklandığı parti programımızı göndereceğiz. Detaylı bir inceleme yapmanızda fayda var. Cumhurbaşkanı’na en azından özetini bile iletebilirseniz bu ülkenin hayrına olacaktır.”denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: MARDİN' ' GENÇLER MEYDANLARDA
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00