Mardin'de Basketbol Potaları Gençlerin Hizmetine Sunuldu

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “10 bin pota projesi” çerçevesinde kurulumu tamamlanan potaların hizmete sunulduğu programda öğrencilerle bir araya geldi.

Mardin 12.01.2023 19:37:00 0
Mardin

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, “10 bin pota projesi” çerçevesinde kurulumu tamamlanan potaların hizmete sunulduğu programda öğrencilerle bir araya geldi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Yer Gösterin Pota Yapalım” düşüncesinin doğrultusunda Spor Toto Teşkilat Başkanlığının hayata geçirdiği "10 Bin Pota Projesi" çerçevesinde; Mardin Büyükşehir Belediyesince kent genelinde 240 basketbol potasının kurulumu çalışmaları sürüyor. Bu doğrultuda uygun görülen alanlarda 130 adet basketbol potasının kurulumu tamamlanırken 110 potanın montajı ve imalat çalışmaları ise sürüyor.

 

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile kurulan potaların hizmete sunulduğu programda Mardin Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu.

 

Vali Mahmut Demirtaş, çocuklar ve gençlerin sporla buluşması amacıyla projedeki pota sayısını 200’den 240’a çıkardıklarını belirterek kent genelindeki ilçe merkezleri, kırsal mahalleler ve okul bahçeleri başta olmak üzere uygun görülen alanlarda potaları gençlere tahsis ettiklerini belirtti.

 

Her zaman gençlerin yanında olduklarını dile getiren Vali Demirtaş, potaların hayırlı olmasını temennisinde bulunarak katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür etti.

 

Vali Demirtaş, bahçesinde basketbol potası montajı yapılan lisedeki öğrencilere spor malzemeleri hediye ederek bir süre hünerlerini izledikten sonra onlarla basketbol oynadı.

 

Programa; Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan, Büyükşehir Belediye Sosyal Hizmet Daire Başkanı Necmettin Nas, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00