Mardin`de 5. İnanç ve Kültür Sempozyumu

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Mardin`de düzenlenen 5. İnanç ve Kültür Sempozyumuna Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz katılarak bir konuşma yaptı.

Polisiye Haberler 23.09.2013 14:46:51 0
Mardin`de 5. İnanç ve Kültür Sempozyumu

  Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Mardin`de `İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu` düzenlendi. 

 Mardin`de düzenlanan Sempozyuma Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Mardin Valisi Dr Ahmet Cengiz ,Mardin İl Müftüsü Dursun Ali COŞKUN katıldı.  "Türkiye`de İnanç ve Yaşam Kültürünün Korunması" konulu oturumda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Gelin kitaplarınızın emrine uyun. Uzakdoğu insanları, Yahudiler, Hıristiyanlar kendi kitaplarınızın telkinine uyun ve  Ey Müslümanlar Kur`an-ı Kerime ve yüce peygamberimiz Muhammed`in tavsiyelerine emirlerine tecrübelerine uyun. Birlikte yaşamanın en güzel tecrübesini birlikte dünyaya gösterelim``Dedi.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Mardin`de düzenlenen 5. İnanç ve Kültür Sempozyumuna katılan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz  de sempozyum da  bir konuşma yaptı.

Sempozyuma Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem ile turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Sempozyumda bir açılış konuşması yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz "Turizmin, ülkelerin ekonomilerindeki yeri ve önemi hepimizin bildiği gibi gün geçtikçe artmaktadır. Artış gösteren bir konu da turizmdeki çeşitliliktir ve bu çeşitlilikten biri de inanç turizmidir. Ancak turizmin sosyo-kültürel etkisi de çok önemlidir. Birinci nokta inançların insanları ortak bir hedefte birleştirmesidir. Bu etki özellikle huzur ve barışa özlem duyan bizim gibi ülkeler için olmazsa olmazlardan biridir.

İnanç turizminin birleştiriciliğinin en tipik örneklerinden birisi Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bir ilimizde, etnik yapısı ne olursa olsun ülkemizin her bölgesinden oluşan yoğun akımdır. Bunun gibi çok sayıda örnek vardır.

İnanç turizminin ikinci sosyo-kültürel etkisi, halkımızın bu mekanları ziyaret etmek kasdıyla seyahat ettiğinde ülkemizi tanımasıdır. Sonuç olarak bölgemizin huzuru ve barışı için inanç merkezleri sigorta hüviyetindedir.
İlimizde Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nca tescil edilmiş 40 Cami, 5 Medrese, 48 Kilise, 14 Manastır ve 21 Zaviye-Külliye mevcuttur. Bu kadar karma ibadethanenin bir arada bulunması İlimizin hoşgörüsü ile izah edilebilir" dedi.

Sempozyum "Türkiye`de İnanç ve Yaşam Kültürünün Korunması" ve "Mardin ve Kültür Turizmi" başlıklı iki oturum halinde gerçekleştiriliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00