Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle hayata geçirilen “4.000 Adet Arılı Kovan Projesi” kapsamında arı kovanlarının üreticilere dağıtımına başlandı. Proje ile il genelinde 10 ilçede 800 üreticiye arılı kovan teslim ediliyor.
Mardin Büyükşehir Belediyesi bahçesinde düzenlenen dağıtım programına, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun da katıldı. Akkoyun, programda bal üreticileriyle bir araya geldi ve kırsal kalkınmaya verdikleri önemi vurguladı.
Vali Akkoyun açıklamasında, Mardin’in tarım ve hayvancılık açısından Mezopotamya’nın bereketli topraklarında yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Kadim şehrimiz Mardin, tarım ve hayvancılıkta önemli üretimlerin yapıldığı verimli topraklara sahiptir. Temel gayemiz üretimi, istihdamı ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak. Bu doğrultuda geleneksel yöntemleri modern teknoloji ile destekleyerek tarımsal potansiyelimizi daha verimli hale getiriyoruz. Üreticimizin yanında olmayı görev biliyoruz.”
Projeye Büyükşehir Desteği
Yaklaşık 18 milyon TL maliyetli projede maliyetin %75’i Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanırken, %25’i üreticiler tarafından karşılanıyor. Proje kapsamında 409 arılı kovan üretici birliklerine, 391 kovan ise bireysel üreticilere teslim edilecek.
Dağıtımı yapılan arı kovanlarından faydalanan üreticilerin 117’si kadın, 683’ü ise erkek üreticilerden oluşuyor.
Vali Akkoyun, konuşmasında kamu hizmetlerinin Mardin’in merkezinden kırsalına kadar yaygınlaştırılacağını ve üreticilerin her zaman desteklenmeye devam edileceğini de vurguladı. Konuşmasını, “Arılı kovanların üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum,” diyerek tamamladı.
Programa Geniş Katılım
Arı kovanı dağıtım programına; Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, Derik Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Mazıdağı Kaymakamı Ömer Tuğrul Kundakçı, Nusaybin Kaymakamı Evren Çakır, Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır, Yeşilli Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Savur Kaymakamı Fatih Çevik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Uncu, MHP İl Başkanı Ferhan Bozkuş, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Ömerli Belediye Başkanı Hüsamettin Altındağ, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Yöneticisi Kenan Kaya ve çok sayıda üretici katıldı.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
9486,56%0,12
39,22% -0,17
44,66% -0,64
4203,32% -0,78
6833,74% 0,00