MARDİN`DE 26.AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

26. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları Mardin Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet alanında kutlanmaya başlandı. Yapılan açılışa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili İsa Tunç kur

Polisiye Haberler 27.09.2013 07:43:39 0
MARDİN`DE 26.AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

26. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları Mardin Cumhuriyet Meydanı, Cumhuriyet alanında kutlanmaya başlandı. Yapılan açılışa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili İsa Tunç kurum amirleri ve esnaflar katıldı.
Ahiliğin bir anlamı eli açık cömert demek olduğunu, bir anlamda da kardeş demek olduğunu ifade eden Dr. Ahmet Cengiz:
“Esnaf arasında rekabetin değil kardeşliğin cari olması geçerli olması, kardeşlik hukukunun yaygınlaştırılması, kardeşlik anlayışının yaygınlaştırılması çabası vardır. Demek ki esnafımız birbirlerinin rakibi değil birbirlerinin yardımcısıdır, destekçisidir. Onlar hasım değil onlar hısımdır. Bunun dışında ahi demek ahlaklı kişi demektir. Esnafımız arasında etik duygularını ahlaklı olmayı vatandaşlara iyi davranmayı güler yüzlü olmayı birbirlerinin hakkına hukukuna saygılı olmayı aşılama çalışmasıdır. Esnaflık önemli bir iş birliğinden ibaret demircisiz olmadığı gibi fırıncısızda olmuyor marketçisizde olmuyor ayakkabıcısızda olmuyor” dedi.
Vali Dr. Ahmet Cengiz her şeyin para olmadığını, en büyük servet en büyük zenginliğin en büyük itibar olduğunu ifade etti. Esnafımızın itibarını onurunu saygınlığını korumasını da önemsiyoruz. Onun dışında Mardin hepimizin bildiği gibi bir turizm kenti , çok sayıda misafirimiz geliyor esnafımızdan bir ricamız var, gelen misafirlerin devamının gelmesi onların sürekli hale gelmesi kazançlarının sürekli olması sürdürülebilir olması için esnafımızın dışarıdan gelen konuklara yerli yada yabancı turistlere çok iyi davranmaları güler yüzlü olmaları gerektiğini söyledi.
2013 Yılı ilin ahisi seçilen Beşir Olğaç , plaketini Vali Dr. Ahmet Cengiz’in elinden aldı.
Ahilik geleneğine uygun pilav dağıtımı yapıldıktan sonra program son buldu.

 

artuklu haber ajansı-mardin


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04