Mardin'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı gerçekleştirildi.

Mardin 25.11.2023 09:32:00 0
Mardin

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’un katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı gerçekleştirildi. 

 

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir’in açılış konuşması ve gerçekleştirilen video gösterimi ile devam etti. Ardından Vali Tuncay Akkoyun, bir konuşma gerçekleştirdi.

 

“Bizim coğrafyamızın her köşesi; şehirleri bir kandil timsâli aydınlatan medreselerle, ilim, irfan merkezleri ile doludur.

 

Selçuklular zamanında Âzamiyye Külliyesi ve Nizamiyye Medreseleri gibi nice eğitim-öğretim kurumları ile Türk şehirleri ilim, irfan ve hikmet merkezi olmuş, medeniyetin rengi turkuaz kabul edilmiştir.

Aynı şekilde Osmanlı Devleti döneminde de coğrafyamız bilim ve sanat merkezi olmuş, Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethetmesinin hemen ertesi günü dünyanın her yerinden ilim, irfan ve hikmet sahibi insanlar bu topraklara akın etmiştir.

 

Anadolu'nun kutup yıldızlarından Hacı Bektaşi Veli "Madde karanlığı, akıl nuru, cehalet karanlığı, ilim nuru, nefis karanlığı, marifet nuru, gönül karanlığı da aşk nuru ile aydınlanır" demiştir.

Bu bağlamda, eğitim ve öğretime verilen önem bizlere ecdadımızdan mirastır.

Gönül dünyamızı, akıl dünyamızı, ruh dünyamızı aydınlatanların başında hiç şüphesiz öğretmenlerimiz gelir.

Bilgiyi üretip, çağı yönlendirmek ve onu en iyi şekilde kullanarak geleceğe taşıyabilmek; kalkınma ve gelişebilmenin yegâne temelidir.

Bu bilinç ile mutlu, huzurlu, modern ve güçlü bir ülke olmanın yolunun eğitimden geçtiğini bilmemiz gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, eğitime verdiği destekle Türkiye Yüzyılı hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz.

Çocuklarımıza; milletimizin üstün karakterini, vatan, millet ve devlet sevgisini, ay yıldızlı bayrağımıza olan sevdamızı aşılayıp, hep birlikte yarınlarımıza daha sağlam bir gelecek oluşturacağız.

Sizler, Peygamber mesleğini icrâ etmektesiniz.  

Bir kuyumcu titizliğinde öğrencisinin içindeki o cevheri işleyen, öğrencisine değer katan, kendisine emanet edilen o körpe dimağları en güzel şekilde yetiştiren, terbiye eden gönül işçisisiniz.

Öğretmenliğin kutsiyetine yakışır yaşantınız ile evlatlarımıza örnek olan siz kıymetli öğretmenlerimiz, öğrencileri bilgi ile süslemenizin yanı sıra onları doğruluk, adalet, merhamet, hoşgörü ve marifet gibi erdemlerle de kuşatmaktasınız.

Sizler, “Türkiye Yüzyılı”nın mimarlarısınız.  

Ülke ve Millet olarak yüzyıllık hedeflerimizi gerçekleştirmemizde siz değerli öğretmenlerimizin gayretleri, çalışmaları büyük önem arz etmektedir.

Çalışmaktan, üretmekten, kendinizi geliştirmekten ve yeni şeyleri öğrenmekten hiçbir zaman vazgeçmemelisiniz.

ÂSIM’IN NESLİ… DİYORDUM YA… NESİLMİŞ GERÇEK: İŞTE ÇİĞNETMEDİ NÂMUSUNU, ÇİĞNETMEYECEK.” Siz fedakâr öğretmenlerimizin gayretleriyle; milletimizin istiklâline ve istikbaline asla gölge düşürtmeyecek Âsım’ın nesli, ilelebet bu topraklarda var olacaktır.

Buna yürekten inanıyorum.

Bu duygularla 24 Kasım “Öğretmenler Günü’nüzü” en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere hayatlarının baharında şehit olan Ayşenur Alkan, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Emekli ve görevleri başında olan her bir öğretmenimizin “Öğretmenler Günü” nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”  ifadelerini kullandı.

Programın devamında öğrenci topluluğunca şiir-türkü dinletisi gerçekleştirildi. 

 

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve öğretmenler  ile öğrenciler katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19