Mardin’de 2023 Hedefleri Doğrultusunda Tarım Sektörü Toplantısı

Avrasya Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Derneği (ASEAD) tarafından düzenlenen “4. Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi” (KAYES) “2023 Hedefleri Doğrultusunda Tarım Sektörü” ana temasıyla gerçekleştirildi.

30.09.2021 16:14:00 0
Mardin’de 2023 Hedefleri Doğrultusunda Tarım Sektörü Toplantısı

Avrasya Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Derneği (ASEAD) tarafından düzenlenen “4. Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi” (KAYES) “2023 Hedefleri Doğrultusunda Tarım Sektörü” ana temasıyla gerçekleştirildi. Mardin Hilton Garden Inn Hotel’de yapılan toplantıya Dicle Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri  Dr. Ahmet Alanlı’da konuşmacı olarak katıldı.

 

İki gün süren kongrenin son gününde “Mardin’in Kırsal Kalkınmasında Kurumsal İş Birlikleri” konulu özel oturum düzenlendi. Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve ASEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Örnek, tarım sektörünün ele alındığı kongrede akademik oturumlara ilaveten, tarım sektöründeki güncel konular olan kuraklık, ata tohumunun geleceği, Mardin ilimizin tarımsal sorunlarıyla yurt dışına tarım ürünleri ihracat potansiyeli ve tarım alanında yurt dışı ile iş birliği fırsatlarının değerlendirildiğini belirtti.

 

Programın amacı, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, akademisyenler ve tarım sektörü temsilcileri bir araya getirilerek, konuyla ilgili mevcut durum analizi, sorunların tespiti ve çözüm önerileri ile bu sorunların giderilmesine yönelik atılması gereken adımların ortaya konulmasıdır.

 

Toplantıya Dicle Kalkınma  Ajansı Genel Sekreteri  Dr. Ahmet Alanlı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter ile Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Doğan konuşmacı olarak katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00