MARDİNDE ``BESYO`` KURULMASI İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Son yıllarda çeçitli spor Branşlarında yakalanan Başarılardan sonra,Sporcuların Akademik Eğitimlerini Mardin ilinde yaparak Kent Sporuna hizmet etmelerini sağlamak amacıyla Mardin ilinde Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu açılması için çalışmalar başl

22.05.2015 12:15:33 0
MARDİNDE ``BESYO`` KURULMASI  İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Son yıllarda çeçitli spor Branşlarında yakalanan Başarılardan sonra,Sporcuların Akademik Eğitimlerini Mardin ilinde yaparak Kent Sporuna hizmet etmelerini sağlamak amacıyla Mardin ilinde Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu açılması için çalışmalar başlatıldı.

Vali Yardımcısı Tolga Kamil ERSÖZ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa KUZU, 1903 Mardin Spor Başkanı Kadri KERİMOĞLU, Mardin Sağlık Spor Başkanı Kadri ÇALIM, MARGENÇ yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Masa tenisi milli antrenörü İzzettin ATASEVER, MARGENÇ Milli sporcusu ve aynı zamanda BESYO öğrencisi olan Ömer ALKANOĞLU ile beraber Vali Yardımcısı Tolga Kamil ERSÖZ başkanlığında Mardin Atruklu Üniversitesi Rektörü Ahmet AĞIRAKÇA’ yı ziyaret ettiler.

Düzenlenen  ziyaretteı Mardin‘ e Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu açılmasıydı. Gerçekleştieilen  toplantıda  Mardinde amatör sporlarında ciddi bir altyapı oluştuğu fakat sporcularımız üniversite çağına geldiklerinde Mardin'de BESYO olmadığı için dışarıya gitmek zorunda kaldıkları konusu masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Mardin iline  BESYO kazandırmak hem de yetişen yetenekleri yine Mardinde  değerlendirmek ve amatör sporların üst liglerde takımları oluşması ve takım oluşurken kolaylık sağlanması amacıyla BESYO açılması talebi katılımcılar tarafından dile getirildi.

Artuklu Üniversite Rektörü Ahmet AĞIRAKÇA bu talebe çok sıcak yaklaşarak ve eğer 10 gün içeresinde BESYO bölümünde doktorasını bitirmiş 3 Akademisyen bulunması halinde YÖK’ ten bu kararı hızlı bir şekilde çıkaracağını ve 2015/2016  Eğitim Öğretim yılında BESYO bölümünün açıla bileceğini ve kendisinin rektör olduktan sonra en büyük arzularından biri BESYO açmak olduğunu  dile getirdi. Toplantıda Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde olan ÜNİLİG ile ilgili 2013-2014 sezonunda ait istatistiklerin ve bilgilerin yer aldığı kitapçık İl Müdürü Mustafa KUZU tarafından rektöre takdim edildi.

Ardından Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin ARPAĞ ziyaret edilerek Şahin ARPAĞ ’ a da aynı dilek ve temenniler dile getirilirken kendisinde bu talebe aynen katıldığını ve kendisinde amacının BESYO açmak olduğunu ve bunu için elinden gelen herzeyi yapacağını söyledi.

Yapılan görüşmeler sonucunda Birlikte görev dağılımı yaparak herkesin dört bir koldan tanıdıkları vasıtasıyla 3 tane akademisyen bulunması konusunda bir karar alında ve bu kara doğrultusunda 10 gün içerisinde 3 tane akademisyen bulunursa 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında BESYO bölümü açılacağı bildirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04