YEŞİLLİ İLÇESİNE 1000 KİŞİLİK CAMİİ

Mardin'de inşaatı tamamlanan camiler düzenlenen törenle ibadete açıldı. 1000 kişilik Yeşilli Merkez Ülvaniye Camii ile 750 kişilik Dereyanı Köyü Camii inşaatlarının tamamlanmasının ardından ramazan öncesinde açıldı. Camilerin ramazan öncesinde ibadete açı

Polisiye Haberler 11.07.2013 10:57:38 0
YEŞİLLİ İLÇESİNE 1000 KİŞİLİK CAMİİ

Mardin’de inşaatı tamamlanan camiler düzenlenen törenle ibadete açıldı. 1000 kişilik Yeşilli Merkez Ülvaniye Camii ile 750 kişilik Dereyanı Köyü Camii inşaatlarının tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle hizmete  açıldı. Camilerin ramazan öncesinde ibadete açılması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Yeşilli Merkez Ülvaniye Camii ile Dereyanı Köyü Camii açılış törenine vali Dr. Ahmet Cengiz, il müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kabala Beldesi Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, Yeşilli ilçe müftüsü Selehattin Yılmaz ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Vali Cengiz açılış töreninde camilerin önemine dikkat çeken kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra il müftüsü Dursun Ali Coşkun’un yaptığı özlü dua ile camilerin açılışı yapıldı.       

         Törene davet edilen ancak yoğun programları nedeniyle açılışa katılamayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez birer mesaj gönderdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ mesajında camilerin Mardin halkına hayırlı olmasını dileyerek katılanlara selamlarını iletti.        

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise      mesajında şu ifadeleri kullandı:         “Yeşilli Merkez Ülvaniye Camii açılış merasimine dair nazik davetiniz için teşekkür ederim. Camiinin yapımında maddi ve manevi emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik eder, bu güzel hayrın cenab-ı hakk katında en güzel şekilde karşılık bulması dua ve niyazıyla açılışa katılan tüm konuklara bilvesile selam ve muhabbetlerimi sunarım. “

         Açılışta Yeşilli Merkez Ülvaniye Camii cemaatinden Halit Sultan cami inşaatında çalışan ve Caminin tamamlanmasında emeği geçen herkese şükranlarını belirterek, özellikle il müftülüğü ve Yeşilli ilçe Müftülüğüne teşekkür etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78