MARDİN VALİSİ TUNCAY AKOYUN'DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı yayınladı.

Mardin 9.03.2024 11:50:00 0
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKOYUN

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı yayınladı. Vali Tuncay Akkoyun mesajında şu ifadelere yer  verdi;

 

‘’Kadın, aile kurumunun temeli ve koruyucusu olarak aile birliğinin en önemli unsurudur. Çünkü Anne olarak kadın, toplumun gelişmesinde ve yetişmesinde önemli bir role sahiptir.

Cennetin annelerimizin ayakları altında olduğunu ifade eden bir inancın ve anneyi toplumun temel yapı taşı olarak gören bir medeniyetin mensupları olan bizler için kadın, toplumun mimarı, ilk öğretmeni ve en güçlü sığınadır.

Aziz milletimizin kutlu tarihi boyunca vatan savunmasında, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da kadınlarımızın gösterdikleri mücadele ve azmin dünyada eşini bulmak zordur.

Tarihimiz boyunca hayatın her alanında en ön saflarda yer alan, bugün de mücadeleleri, başarılarıyla örnek olan, siyasetten iş dünyasına, eğitimden sanata, spordan bilime kadar hayatın her alanında var olan kadınlarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz.

“Kadın gelişirse toplum da gelişir” anlayışıyla dünyanın pek çok ülkesinden önce, kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması toplumumuzda kadınlara verilen değerin önemli bir göstergesidir.

Bizler inanıyoruz ki kadına değer ve saygı, ecdadımızdan bizlere önemli bir emanettir.

Bu özel gün vesilesi ile, sevginin, merhametin, şefkatin, fedakarlığın, emeğin, üretkenliğin, azmin, başarının timsali olan ve güzellikleri toplumumuza nakşeden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.'',

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19