MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN'DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Mardin 22.04.2024 21:06:00 0
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla  Mesaj yayınladı.Vali Tuncay Akoyun mesajında;

 

‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 104'üncü açılış yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı tebrik ediyorum.


23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açarak egemenliği millete vermiş ve bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir.  Ulusal bağımsızlık güneşinin vatanımızın üzerinde sonsuza kadar açtığı bugün, milletçe sevinç ve gurur içerisindeyiz.


İstiklalimizi ve istikbalimizi aydınlatan kahraman ecdadımızdan aldığımız ilhamla, Malazgirt'ten İstanbul'un fethine, Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a, dün olduğu gibi bugün de aziz milletimiz, vatanımıza namahrem ellerin uzanmasına müsaade etmeyerek, hainlere ve şer odaklarına karşı koymuştur. Ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyet hedefine öncülük eden Meclisimiz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da bağımsızlık tutkusunun, mücadele azminin, birlik ve beraberliğin yegâne teminatı olmaya devam edecektir.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olan 23 Nisan’ın dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanıyor olması ecdadımızın, ülkemizin en değerli varlığı olan çocukları geleceğimizin teminatı olarak gördüğünün en somut göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyor olmamız; millet olarak din ve dil ayırımı gözetmeksizin bütün dünya çocuklarına verdiğimiz değerin de kanıtıdır. 1979’dan beri düzenlenen ve bu yıl 29 ülkeden 500 çocuğun Ankara’da ağırlanacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nde onur konuğu olarak Filistin’in belirlenmiş olması, Türkiye’nin sadece ülkemizin çocuklarının değil gönül coğrafyamızdaki tüm çocuklarımızın umut kaynağı olduğunun gösterilmesi bakımından çok anlamlıdır.


Aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerlerine bağlı olan, çağın gereklerine uyum sağlayan ve geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmeleri için dün olduğu gibi bugün ve yarın da var gücümüzle çalışacağız. Bu amaçla kutlu tarihimizden aldığımız güç ile aziz vatanımızın bütün çocuklarını müreffeh yarınlara ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. Çünkü Türkiye Yüzyılı’nın, yarının büyükleri olan çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğinin bilincindeyiz.


Bu vesile ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyorum. Hayatta olan Gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde uzun ömürler diliyorum.


Gurur, heyecan, sevinç ve coşku içerisinde kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 104'üncü kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00