MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN'DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mesaj yayınladı.

Mardin 10.01.2024 11:01:00 0
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mesaj yayınladı.Vali Akkoyun mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

‘’Gazetecilik, vatandaşlarımızın haber alma ve doğru bilgilendirilmesi konusunda büyük önem taşımaktadır.

Gazetecilerimiz, vatandaşlarımızın doğru bilgiye erişmesi için önemli görevler ifa etmekte, kamuoyunun haber alma ihtiyacını, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde insani değerlere duyarlılık göstererek karşılamaktadır. 

Mesleklerini yerine getirirken doğruluk ve adalet noktasında gösterdikleri prensipli ve tavizsiz duruşları, Basın mensuplarımıza olan itimadı arttırdığı gibi demokrasimizin güçlenmesine de katkılar sağlamaktadır.

Bilginin yayılma hızının artması ve gelişen teknoloji ile birlikte geleneksel haberciliğin yanında internet gazeteciliği, blog haberciliği ve sosyal medya gibi yeni mecralarda da bu prensipli, objektif ve tavizsiz duruşun muhafaza edilmesi çok önemlidir.

İsrail’in Filistin ve Gazze’de gerçekleştirdiği en kanlı işgaller karşısında insanlığın sesi ve vicdanı olma görevini üstlenen birçok gazeteci bu uğurda hayatını kaybetmiş, yüzlerce basın çalışanı yaralanmıştır.

Dünyaya hayati bir iletişim koridoru açarken İsrail’in en kanlı vahşetlerinde hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle yâd ediyorum.
Her türlü riski göze alarak Gazze’deki insanlık dramını dünyaya duyuran, bu vahşet karşısında insanlığın sesi ve vicdanı olma görevini üstlenen medya mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum.

Mardin’imizde ve ülkemizin dört bir yanında özveri ve gayretle çalışan bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, dâr-ı bekaya irtihal eden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum'' Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN.


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19