Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Süryani Vatandaşların Paskalya Bayramını Kutladı

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Paskalya Bayramı dolayısıyla Mor Behnam ve Kız Kardeşi Saro Kilisesi & Kırklar Kilisesi'nde Süryani vatandaşları ziyarette bulundu.

Mardin 8.05.2024 20:01:00 0
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Süryani Vatandaşların Paskalya Bayramını Kutladı

Mardin Valisi  Tuncay Akkoyun, Paskalya Bayramı dolayısıyla Mor Behnam ve Kız Kardeşi Saro Kilisesi & Kırklar Kilisesi'nde Süryani vatandaşları ziyarette bulundu.

 

Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ve Hristiyan vatandaşların Paskalya bayramını tebrik eden  ValiTuncay Akkoyun ;

"Mardin, dünyada sevginin, saygının ve kardeşliğin gerçek manada yaşandığı, birlikte yaşamanın en güzel örneği olduğu bir şehirdir. Farklı diller ve farklı dinlerdeki hemşehrilerimiz yüzyıllardır birlik, beraber ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürüyor, ibadetlerini özgür bir şekilde yapıyorlar. Şehrimizde huzurun tesis edilmesi konusunda devletimiz büyük bir mücadele veriyor.

Bugün, dünyanın gözü önünde Filistin’de ve Gazze'de İsrail’in yaptığı işgali ve zulmü gördüğümüzde bir Cuma namazını reva görmeyen zihniyete, hoşgörünün, kardeşliğin en güzel örneği olan Mardin dünyaya çok güzel örnek oluyor. Dünyanın sevgiye, saygıya ve kardeşliğe ihtiyacı var. Dünyanın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var.

Mardin başta olmak üzere ülkemizde yaşayan tüm Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramını yürekten tebrik ediyorum" ifadelerinde bulundu.

 

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun'un Paskalya Bayramı ziyaretine ayrıca; Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu,Mardin  İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Taner Özdemir ve il protokolü  katıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04